Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Begis y Toràs desallotjats preventivament pel canvi de direcció del vent

Tots dos incendis han tingut com a origen la caiguda d'un llamp

La direcció de l'incendi de Begís (Castelló) ha decidit el desallotjament preventiu tant d'aquest municipi com el de Toràs, pel canvi de direcció del vent, que fa que el fum es desplace a totes dues poblacions, segons informa el 112 GVA.

Segons informa el Consorci Provincial de Bombers, la situació en aquest moment entorn a aquest incendi, declarat a mitjan vesprada d'aquest dilluns a Begís, és "molt complicada". De fet, la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) apuntava al fet que els vents de ponent i sud-oest s'anaren generalitzant en la zona de l'incendi a partir de migdia i al fet que la situació fora "no gaire favorable".

Des del Consorci Provincial s'han mobilitzat 10 dotacions de bombers, al costat d'un escamot de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per a la defensa d'aquesta localitat, on estava instal·lat el Lloc de Comandament Avançat (PMA) que, ara, es desplaçarà de municipis.

En l'última hora s'ha reunit el Centre de Coordinació Operativa Integral (Cecopi) amb la presència del president, Ximo Puig; la delegada del Govern, Pilar Bernabé, i la consellera d'Interior, Gabriela Bravo.

Puig ha explicat en una atenció a mitjans a Xàtiva que a Begís s'han calcinat unes 800 hectàrees en un perímetre de 20 quilòmetres. Des del lloc de comandament, Bravo ha assenyalat que hi ha 20 mitjans aeris treballant.

La consellera ha destacat que en tractar-se d'una zona amb una orografia "molt complicada", els mitjans terrestres tenen molt difícil accedir. No obstant això, ha destacat que els mitjans aeris estan tenint una labor "importantíssima" per a contindre l'incendi, i ha remarcat que s'ha obert l'aeròdrom de Viver --a pocs quilòmetres de Begís--, la qual cosa permet vols més curts i més successius.

Bravo també ha confirmat que l'origen d'aquest incendi ha sigut un llamp, igual que el que afecta a la Vall d'Ebo. "Desgraciadament tots afecten zones d'alt valor ecològic", ha agregat.

Per a atendre els veïns desallotjats en tots dos municipis s'ha habilitat un alberg a Viver, en el Pavelló polifuncional, segons el 112 GVA.



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon