Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ajudes de la Generalitat a persones treballadores autònomes per més de 19 milions per pal·liar l'increment de preus energètics

Més de 63.000 persones treballadores autònomes de la Comunitat Valenciana rebran l'ajuda de 300 euros de la Generalitat per pal·liar l'increment de costos energètics, que està tenint lloc de manera global a totes les economies com a conseqüència de la invasió de Russa a Ucraïna.

"Les ajudes totals superen els 19 milions d'euros, una xifra que suposarà una important injecció de liquiditat al teixit productiu de la Comunitat Valenciana i que permetrà dinamitzar l'activitat de molts emprenedors i emprenedores", ha indicat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España

"Des del Consell vam tenir clar, des del minut zero, que havíem d'estar al costat d'aquelles persones que impulsen un negoci o treballen per compte propi ja que, per les seves característiques especials, estan més exposades a les fluctuacions de l'economia", ha apuntat Arcadi España.

"A partir d´aquest moment, Treballarem perquè les ajudes es paguin com més aviat millor i els diners estiguin el més aviat possible a la butxaca dels emprenedors i emprenedores de la Comunitat Valenciana", ha afegit el conseller d'Hisenda.

Arcadi España ha comunicat aquestes dades durant la reunió de treball que ha mantingut aquest dimarts amb el president de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA) de la Comunitat Valenciana, Alberto Ara; el secretari general de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms del (UPTA-PV), Javier Pastor; i el president d?Unió d?Autònoms (UATAE), Raúl Salinero, en una continuació del procés de negociació i consens que s?ha mantingut amb el sector des que es van començar a dissenyar les ajudes.

Gràcies a aquesta subvenció, que forma part del Pla Reactiva, cadascuna de les persones beneficiàries rebrà 300 euros, que s'abonaran en un sol pagament i els permetrà compensar, en part, l'escalada de preus de l'energia. Aquesta subvenció és oberta a tots els sectors econòmics i, a més, és compatible amb altres ajuts de l'Estat.

"La Comunitat Valenciana és una terra d´emprenedores i emprenedors.

Aquest col·lectiu té un pes molt important en la seva economia i des del Consell hem procurat que ni aquest ni cap altre sector econòmic hagués de suportar en solitari les conseqüències derivades de les crisis que s'han anat succeint”, ha assenyalat Arcadi Espanya.

"Primer dissenyem mesures específiques per a ells que els ajudessin a sobreposar-se a la crisi derivada de la COVID-19 i ara els estem ajudant a pal·liar les dificultats econòmiques generades per l'alta inflació", ha apuntat el conseller d'Hisenda.

"Vam ser un dels executius autonòmics que més ràpid hem reaccionat davant de conseqüències derivades de la pandèmia i de la guerra a Ucraïna. Vivim temps de canvi i la nostra capacitat de resposta davant les circumstàncies marcarà de forma decidida la nostra fortalesa per afrontar-les", ha assenyalat el titular d'Hisenda.

Sol·licituds per províncies

Atenent la distribució de les sol·licituds segons províncies, València aglutina el 54% del total amb 33.988 peticions. Tot seguit, se situen Alacant, que concentra el 33% de les sol·licituds (21.159), i Castelló amb 8.200 sol·licituds, el 13% del total.

Arcadi España ha recordat que en el disseny dʻaquestes ajudes per a persones autònomes "hem tractat dʻadaptar-nos al màxim a les necessitats del sector". "Des de la Generalitat s'han mantingut diferents reunions en el marc de la Mesa de Diàleg Social, en particular, amb les associacions i organitzacions més representatives d'interessos dels treballadors i treballadores"

Així mateix, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic ha destacat la feina que han dut a terme els tècnics de la Generalitat, especialment de l'Agència Tributària Valenciana (ATV), que s'ha encarregat de la gestió de les ajudes, i de la DGTIC, que n'ha fet possible la tramitació telemàtica. Tot plegat ha derivat en un procés àgil i diligent”, ha apuntat Arcadi España.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon