Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant signa la sol·licitud d'adhesió a l'Agència per al Foment de la Innovació Comercial - Xarxa AFIC



* ho pots llegir perquè som Creative Commons

L'àrea dirigida per Víctor Sanchís, en col·laboració amb la Generalitat i l'administració local, pretén impulsar la modernització i l'ordenació del comerç local.

Per a això, mitjançant este instrument, la Generalitat dota a Vilamarxant de personal tècnic qualificat i mitjans econòmics per a desenvolupar les següents funcions:

  • Acostar l'actuació administrativa comercial als seus usuaris, coordinant les relacions entre els comerciants i les administracions autonòmica i local.
  • Aconseguir una ordenació comercial eficient i competitiva dins del territori municipal.
  • Potenciar els centres comercials tradicionals en els quals es basa l'articulació del territori de la localitat, afavorint la seua consolidació com a funció de centralitat urbana.
  • Facilitar l'accés a la informació especialitzada als operadors del sector de la distribució comercial, mitjançant la utilització d'eines telemàtiques especifiques a este efecte.
  • Participar en els estudis sobre la situació del comerç local, que han d'identificar els factors socials, econòmics i urbanístics que condicionen la seua dinàmica.
  • Realitzar propostes d'actuació sobre les estratègies i inversions a desenvolupar, tant en les actuacions territorials d'inspiració comercial, així com en les que afecten els equipaments col·lectius.
  • Executar actuacions de caràcter promocional que dinamitzen el comerç de la ciutat.
  • Qualsevol altra actuació o projecte que coadjuve a la racionalització i modernització de l'estructura comercial, així com la creació o captació d'oportunitats de negoci dins del municipi, que redunden en la millora de la qualitat de vida i en el foment de l'atractiu de la ciutat.

​​​​​​​La pròpia estructura descentralitzada de la Xarxa AFIC permet acostar l'actuació administrativa a un alt percentatge dels usuaris (80% del total del comerç), facilitant-los un inte  rlocutor especialitzat i convertint-se així en punt d'unió permanent entre els comerciants, les seues organitzacions representatives i l'Administració.

En paraules de Víctor Sanchis, regidor de Promoció Econòmica, ha argumentat el treball que es realitza durant els últims anys: "En esta legislatura hem contractat un Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local i una administrativa, hem posat a la disposició dels comerciants tot el suport tècnic que ens brinda el CEI Túria, i hem recolzat econòmicament al comerç durant el pitjor de la pandèmia. En breu llançarem el nostre propi portal i organitzarem diversos cursos pràctics per a ajudar els nostres comerciants a millorar les seues habilitats".

Finalment l'alcalde de Vilamarxant, Xavier Jorge, ha destacat la intenció de continuar apostant per la innovació: "Continuarem creixent junts en serveis i actuacions per a modernitzar i potenciar el comerç de Vilamarxant, compromís que duem a terme des de l'Ajuntament".

 


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon