Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant signa la sol·licitud d'adhesió a l'Agència per al Foment de la Innovació Comercial - Xarxa AFIC* ho pots llegir perquè som Creative Commons

L'àrea dirigida per Víctor Sanchís, en col·laboració amb la Generalitat i l'administració local, pretén impulsar la modernització i l'ordenació del comerç local.

Per a això, mitjançant este instrument, la Generalitat dota a Vilamarxant de personal tècnic qualificat i mitjans econòmics per a desenvolupar les següents funcions:

  • Acostar l'actuació administrativa comercial als seus usuaris, coordinant les relacions entre els comerciants i les administracions autonòmica i local.
  • Aconseguir una ordenació comercial eficient i competitiva dins del territori municipal.
  • Potenciar els centres comercials tradicionals en els quals es basa l'articulació del territori de la localitat, afavorint la seua consolidació com a funció de centralitat urbana.
  • Facilitar l'accés a la informació especialitzada als operadors del sector de la distribució comercial, mitjançant la utilització d'eines telemàtiques especifiques a este efecte.
  • Participar en els estudis sobre la situació del comerç local, que han d'identificar els factors socials, econòmics i urbanístics que condicionen la seua dinàmica.
  • Realitzar propostes d'actuació sobre les estratègies i inversions a desenvolupar, tant en les actuacions territorials d'inspiració comercial, així com en les que afecten els equipaments col·lectius.
  • Executar actuacions de caràcter promocional que dinamitzen el comerç de la ciutat.
  • Qualsevol altra actuació o projecte que coadjuve a la racionalització i modernització de l'estructura comercial, així com la creació o captació d'oportunitats de negoci dins del municipi, que redunden en la millora de la qualitat de vida i en el foment de l'atractiu de la ciutat.

​​​​​​​La pròpia estructura descentralitzada de la Xarxa AFIC permet acostar l'actuació administrativa a un alt percentatge dels usuaris (80% del total del comerç), facilitant-los un inte  rlocutor especialitzat i convertint-se així en punt d'unió permanent entre els comerciants, les seues organitzacions representatives i l'Administració.

En paraules de Víctor Sanchis, regidor de Promoció Econòmica, ha argumentat el treball que es realitza durant els últims anys: "En esta legislatura hem contractat un Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local i una administrativa, hem posat a la disposició dels comerciants tot el suport tècnic que ens brinda el CEI Túria, i hem recolzat econòmicament al comerç durant el pitjor de la pandèmia. En breu llançarem el nostre propi portal i organitzarem diversos cursos pràctics per a ajudar els nostres comerciants a millorar les seues habilitats".

Finalment l'alcalde de Vilamarxant, Xavier Jorge, ha destacat la intenció de continuar apostant per la innovació: "Continuarem creixent junts en serveis i actuacions per a modernitzar i potenciar el comerç de Vilamarxant, compromís que duem a terme des de l'Ajuntament".

 


* Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon