Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unides Podem superaria Vox i el PP guanyaria les eleccions estatals, segons el CIS


El baròmetre del Centre d'Estudis Sociològics (CIS) del mes de juliol situa per primera vegada el PP d'Alberto Núñez Feijóo com a eventual guanyador d'unes eleccions estatals. Els populars guanyarien tres punts d'intenció de vot en un mes i obtindrien el 30,01% dels vots, quasi dos punts més que el PSOE, que es quedaria amb el 28,2% dels vots, un punt menys que al mes de juny. Per darrere seu quedaria Podem, que guanya prop de quatre punts i obté el 13,4% dels vots; Vox, que perd quatre punts i es queda amb el 12%; Esquerra Republicana, que puja mig punt fins al 2,9%; Més País-Compromís, amb l'1,9% i Ciutadans, que camina cap a la desaparició amb l'1,7% dels vots. El PNB obtindria l'1,4% dels vots, Junts un 1,2% i la CUP el 0,9%.

Per valoració de líders, Feijóo és el que obté millor nota amb un 4,89, unes centèsimes per damunt de la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que rep un 4,81. En tercera posició se situa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb un 4,33, i en quarta el líder de Més País, Íñigo Errejón, amb un 4,02. Els pitjor valorats són Inés Arrimadas, amb un 3,44 i el líder de Vox, Santiago Abascal, amb un 2,78.

En nivell de confiança, el CIS posa de manifest que una majoria dels ciutadans tenen «poca» o «cap» confiança en Pedro Sánchez. El 39,6% diu que no en té «cap», i el 29,8% «poca». Només el 23,4% té «bastanta» confiança, i el 5,3% «molta».

Feijóo obté resultats un poc millors, però la majoria de ciutadans també expressa que té «cap» confiança en ell (24,3%) o «poca» confiança (36,5%). Només el 7,8% dels enquestats diuen que hi tenen «bastanta» confiança, i un 7,8% «molta» confiança.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon