Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un de cada dos contractes indefinits signats al juny a la Comunitat eren a temps complet


El nombre d'afiliats a la Seguretat Social ha crescut aquest mes en 5.929 persones i marca el "rècord històric" de 2.044.768 afiliats

La Generalitat ha elaborat un estudi en el qual es constata l'avanç de l'ocupació en la Comunitat Valenciana i del qual es desprén que el mes de juny un de cada dos contractes indefinits signats és a temps complet, el que suposa un augment del 139 per cent registrat respecte al mateix període de l'any anterior.

En concret, el nombre d'afiliats a la Seguretat Social ha crescut en 5.929 afiliats en l'últim mes. Així, el nombre total de persones afiliades és de 2.044.768, la qual cosa suposa "un rècord històric", ha indicat la Generalitat en un comunicat.

L'informe de la Generalitat està basat en dades oficials del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora), de l'afiliació a la Seguretat Social, i de l'Enquesta de Població Activa (EPA).

La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha subratllat que el mes de juny les dades d'ocupació han tornat a deixar "dades històriques" de creació d'ocupació, amb una xifra que ha sigut "superior a qualsevol mes de juny anterior". A més, ha apuntat que la reducció de taxa d'atur "s'ha situat de nou per davall dels valors anteriors a la pandèmia".

Berenguer ha assenyalat que l'ocupació creada és "de qualitat" per l'efecte de la reforma laboral, i ha assegurat que la taxa de temporalitat s'està reduint "amb intensitat" atés que ha baixat nou punts durant 2022 i se situa en el 18,5% per primera vegada en dècades, enfront del 30% que es registrava en 2015.

Pel que respecta a la contractació indefinida a temps complet, la directora general ha destacat l'augment del 139% registrat, respecte al mateix període de l'any anterior, per la qual cosa actualment un de cada dos ciutadans amb contracte indefinit té un contracte a temps complet.

"Aquest ritme de creixement dels contractes a temps complet posa de manifest el gran dinamisme del mercat laboral de la Comunitat, malgrat el context d'incertesa a escala internacional per la guerra a Ucraïna i la inflació", ha recalcat Berenguer.

CREACIÓ D'OCUPACIÓ


D'altra banda, la directora ha valorat que el "dinamisme" de l'ocupació es dona "de manera generalitzada" en tots els sectors d'activitat. En concret, ha afirmat que el mes de juny s'ha registrat creació d'ocupació tant en sectors més estacionals relacionats amb el turisme i l'hostaleria, com en la resta d'activitats, com ara la indústria manufacturera, activitats administratives, comerç i sanitat.

En aquest sentit, ha assenyalat que "la forta recuperació del turisme i de les branques que requereixen un major grau d'interacció social, una vegada relaxades les restriccions de la pandèmia, estan sent un motor fonamental de recuperació".

* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon