Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja disposarà d'una nova Reguarda de Bombers Forestals que reforçarà la lluita contra incendis

    


L'Ajuntament de Riba-roja ha tancat un acord amb l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta als Emergències, pel qual cedirà les instal·lacions de l'antiga discoteca, situades en la partida del Quint, per a la creació de la nova Reguarda de Bombers Forestals. Aquestes dependències, que formaran part d'una gran àrea de seguretat ciutadana, donarà cobertura al nucli urbà, urbanitzacions i a l'entorn del Parc Natural del Túria.

Així ho ha anunciat l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga després de la reunió mantinguda aquest matí amb el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, en les instal·lacions del Centre d'Emergències 112, qui ha assegurat que inclourà una partida inicial de 20.000 euros en els pròxims pressupostos per a iniciar l'expedient de redacció del projecte. 

La creació de la nova reguarda, les obres de la qual s'iniciaran en 2023, obeeix al compromís del govern local de dotar de mitjans humans i materials d'emergència en la mateixa població, que està vertebrada per sis barrancs, La Pedrera, La Vallesa de Mandor, Porxinos, La Rambla de Poyo - en l'àrea industrial- i els Barrancs de les Monges i Moros, en ple nucli urbà. La confluència d'aquests barrancs juntament amb el Parc Natural del Túria converteixen a aquesta zona en una de les més vulnerables als incendis forestals, especialment durant l'època estival, com a conseqüència de les altes temperatures i la proliferació de la canya invasora.

La reguarda de bombers forestals compartirà espai amb la Policia Local, Protecció Civil i les brigades forestals, "la qual cosa permetrà treballar de manera coordinada i donant una ràpida resposta a qualsevol emergència", ha assegurat Raga.

Durant la trobada, l'alcalde ha felicitat el secretari autonòmic per la "extraordinària labor" realitzada pel 112 en l'incendi ocorregut el passat 23 de juny que va afectar la Urbanització Masia de Traver. El foc, que va afectar diversos habitatges sense causar danys personals, es va originar en el marge de la CV-370 i actualment s'està treballant a esbrinar les causes que ho van provocar.

En l'extinció de l'incendi van participar tres helicòpters, un avió, dues autobombes, tres dotacions de Bombers de València i dues unitats de bombers forestals. Robert Raga ha reconegut "la professionalitat, el desplegament tècnic i la rapidesa" amb la qual van actuar els efectius que van extingir el foc "amb una gran celeritat", ha remarcat.

Després de conéixer els danys i atendre els veïns afectats, l'Ajuntament de Riba-roja va iniciar de manera immediata, amb l'autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la neteja del barranc amb mitjans propis i ja ha contractat la poda i tala de la interfície del Barranc de la Pedrera, focus de l'incendi.

Paral·lelament, els tècnics municipals estan treballant en la redacció d'un Pla Director de Barrancs que inclourà la neteja i condicionament d'aquests, la instal·lació de solucions hidràuliques (canons portàtils) i càmeres de seguretat, que alerten davant qualsevol conat d'incendi.

L'alcalde s'ha mostrat molt satisfet després de la reunió amb el secretari autonòmic i ha destacat "aquestes noves dependències seran un gran avanç en la detecció i prevenció dels incendis forestals que es produeixen en l'àrea d'influència del Parc Natural del Túria, al costat del qual resideixen més de 7.000 veïns i veïnes de les urbanitzacions de Els Pous, València La Vella, Masia de Traver i de la zona nord del terme municipal". A més –ha afegit- " la seua ubicació estratègica permetrà detectar i actuar davant qualsevol incident, de manera ràpida i eficaç".

Raga ha insistit en la "aposta de l'Ajuntament en matèria de sostenibilitat i en el nostre compromís amb els Objectius de l'Agenda 2030, que ja iniciem en 2018 amb el Projecte Guardian i que tindrà continuïtat amb el Projecte Gènesi Túria, de regeneració paisatgística del Túria".

 * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon