Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria destina 1’8 milions d'euros a inversions en renovació d'asfalts, vials, parcs, jardins i instal·lacions esportives

 

Riba-roja de Túria destina 1’8 milions d'euros a inversions en renovació d'asfalts, vials, parcs, jardins i instal·lacions esportives procedents del romanent econòmic del passat any 

El ple de l'ajuntament confirma la proposta del govern municipal per a incorporar part del romanent econòmic en obres, projectes i infraestructures destinades a millorar la localitat  

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit per valor de 1’8 milions d'euros que s'incorporaran a les inversions públiques que es duran a terme al llarg del present any 2022. Aquesta modificació és possible gràcies al superàvit de 2’6 milions d'euros amb el qual es va tancar el pressupost econòmic de l'exercici de 2021. 

    Aquesta modificació permetrà escometre una sèrie d'inversions basades en projectes i programes destinats a la renovació de carrers, asfalt, senyalització, infraestructures, dotacions públiques, instal·lacions esportives i mobiliari urbà de Riba-roja de Túria. La modificació proposada per l'equip de govern del PSPV ha comptat amb el suport de Ciutadans i Compromís, l'abstenció de l’Esquerra i Riba-roja Pot i el vot contrari del Partit Popular i Vox.  

    La proposta municipal aprovada conté diversos apartats que es realitzaran durant el present exercici econòmic com el Pla Renove dotat amb una inversió de 700.000 euros que s'executarà amb la reposició d'asfalts i vials, especialment en el nucli urbà i a les urbanitzacions de Riba-roja de Túria que més el necessiten. Aquesta actuació en les infraestructures i dotacions públiques de la localitat s'emportarà al voltant del 37’7% de les inversions totals.  

    A aquestes obres s'afegiran unes altres per valor de 160.000 euros consistent en les actuacions de senyalització vertical i horitzontal –pintura- que s'executaran en el terme municipal de Riba-roja de Túria. El Barranc deMandor també rebrà una altra inversió dotada amb 150.000 euros en total i que servirà per a les millores en la passarel·la d'aquest enclavament que serveix com a eix vertebrador del nucli urbà. Les inversions es destinaran, també, a la millora de parcs i jardins per un altre valor de 190.000 euros. 

    Les dotacions econòmiques en instal·lacions esportives estan fixades en altres 208.000 euros que es distribueixen en el camp de futbol Francisco Soriano (60.000 euros), l'enllumenat de les instal·lacions esportives (80.000 euros), pista de pàdel (18.000 euros), l'increment del cost del rocòdrom (35.000 euros), una reforma de la zona de la piscina d'estiu (80.000 euros) i, finalment, es destinarà una altra part de les inversions per a completar les actuacions en senyalística (15.000 euros). 

    El romanent s'enfocarà amb altres 35.000 euros per a l'adquisició i posada en marxa de la nova plataforma del departament d'Intervenció de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria que permetrà una millora substancial en el desenvolupament del seu treball diari. A més, en el propi edifici consistorial s'invertiran fins a un total de 30.000 euros consistent en les millores de les finestres d'una de les plantes de l'immoble municipal. 

    Unes altres de les partides econòmiques previstes en el romanent econòmic es tradueix en la despesa pública de 60.000 euros per a les inversions de reposició d'instal·lacions i maquinàries en diferents edificis municipals, a més d'una altra sèrie d'inversions en reposició de col·legis. La compra de nou mobiliari per als centres de treball de diversos immobles de l'ajuntament es completarà amb una altra partida econòmica que aconseguirà 50.000 euros. 

    La rehabilitació de la Casa de la Casa de l'Advocat suposarà altres 100.000 euros en inversions que destinarà l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i que s'afegiran als 396.000 euros d'una subvenció pública. Es tracta de la posada en valor d'una casa antiga del nucli urbà dotada d'una planta baixa i dues altures que durant anys ha estat en situació de desús que es convertirà, en un futur, com a espai expositiu per a la col·lecció arqueològica del Pla de Nadal, les peces recuperades en la rehabilitació del Castell, a més d'un espai d'interpretació i estudi de les restes arqueològiques procedents de l'arxiu històric. 

    Finalment, el romanent econòmic es destinarà a la compra de dos habitatges en la plaça de la Torre per valor de 100.000 euros, altres 30.000 euros en el capital de la fundació del Espai d'Art Contemporani (ECA) i el subministrament de gas en els edificis públics per altres 40.000 euros. Amb aquestes inversions municipals es completaran els 1.853.000 euros que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà en aquest any 2022.    

    L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes inversions “són fruit de la bona gestió econòmica realitzada per l'actual equip de govern que ha permés obtindre superàvits i, per tant, també romanents amb els quals ara podrem dur a terme actuacions i projectes molt importants en matèria d'infraestructures tant en el nucli urbà com en les diverses àrees residencials de la localitat”




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon