Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja convoca entre els restauradors locals el concurs 'El millor cremaet del Túria'

        


L'Ajuntament de Riba-roja, a través de la regidoria de Turisme ha llançat la primera convocatòria del concurs "El millor Cremaet del Túria", amb l'objectiu de donar visibilitat a aquesta beguda que forma part de la cultura valenciana com a manera pròpia de gaudir la nostra excel·lent cuina.

De la mà del popular xef, Joan Clement, es pretén posar en valor les tradicions gastronòmiques locals i posicionar-nos dins del mapa gastronòmic de la Comunitat Valenciana. El consistori cerca també potenciar els productes denominem de proximitat i incentivar l'ús d'aquests adquirits directament al productor o en comerços locals, com per exemple la taronja, l'ús de la qual serà imprescindible per a l'elaboració del cremaet que valorarà el jurat.

El concurs aquesta obert a tots els restauradors del municipi que s'animen a demostrar que el cremaet que se serveix en el seu establiment és el millor de la zona. Les bases estan publicades en la web www.ribarojadeturiaturismo.com , en les quals es recull els principals ingredients i característiques d'elaboració que ha de tindre aquesta beguda típica; una presentació amb tres franges molt ben delimitades formades per almívar, café i crema i l'ús indispensable de la taronja. A més, el jurat valorarà la innovació en les tècniques d'elaboració, el bon sabor i aroma.

"Aquesta iniciativa compleix el doble compromís de promoció del producte local i de donar a conéixer la gastronomia local dels nostres establiments, a través d'un concurs en el qual es valorarà la innovació, l'originalitat i el bon fer dels nostres restauradors d'un clàssic de la cultura culinària de la nostra terra", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

La inscripció està oberta fins al 22 de juliol. Finalitzat aquest termini, un comité d'experts es posarà en contacte amb l'establiment per a realitzar el tast, que es durà a terme els dies 28 i 29 de juliol, amb un recorregut per cada bar participant en el qual realitzarà una degustació. El guanyador rebrà el reconeixement públic de "El millor cremaet del Túria".

Més informació i inscripcions en: https://cutt.ly/nLZpncK
Noticia publicada en  * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon