Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja aprova la proposta de Podem i L'Esquerra (EU) de Riba-roja d'adhesió al programa animalista 'Viopet'

 El programa VIOPET, vol resoldre l'acolliment, de manera temporal, als animals de dones víctimes de violència masclista.

Aquest dilluns el Ple de Riba-roja ha aprovat l'Adhesió al Programa VIOPET, programa que acull, de manera temporal, als animals de dones víctimes de violència masclista. Aquest programa des de març de 2020 col·labora amb la Direcció General dels Drets dels Animals en coordinació amb el Ministeri d'Igualtat i funciona gràcies a una xarxa de llars voluntàries als quals els animals es traslladen fins que la situació de la víctima s'estabilitza.

Des de L'Esquerra (EU) i Podem Riba-roja considerem que aquesta proposta és molt necessària perquè hem d'entendre que protegir les víctimes de violència de gènere és també protegir els seus animals de companyia, i més quan un 59% de les víctimes de violència masclista no denúncia i abandona la llar on conviu amb el seu agressor per les represàlies cap als animals.

La moció ha comptat amb el suport de tots els grups polítics a excepció de l'ultradretà Vox.
Amb aquesta adhesió l'Ajuntament de Riba-roja de Túria es compromet a realitzar accions que visibilitzen aquest programa del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, mitjançant la realització de jornades de conscienciació sobre animals de companyia i violència masclista. A més s'inclourà en els protocols d'actuació de l'àrea d'Igualtat i Polítiques Inclusives en els casos en què existiren animals a càrrec de les víctimes així com en els protocols policials d'intervenció en situacions de violència de gènere, facilitant plaça en el centre de recollida d'animals amb qui l'Ajuntament té contracte, per a supòsits d'urgència.

La regidora de Podem, Arantxa Torres ha informat que no és necessària denúncia per a activar el protocol Viopet i que a aquest programa també es poden acollir víctimes d'una altra mena de violències. En la seua intervenció ha volgut destacar que sempre es prioritzarà la casa d'acolliment enfront de les instal·lacions del centre de recollida d'animals per a poder proporcionar a l'animal condicions similars a les de la seua llar habitual atés que el vincle humà-animal en casos de violència és extremadament forta i trencar-ho pot ser perjudicial.

El portaveu del grup municipal de l'Esquerra (EU), José Manuel Gallardo afirma que el grup municipal de Vox vota en contra del progrés i de la promoció de la igualtat. Representant una vegada més la política del no, que no té propostes ni programa per a la ciutadania del nostre poble.

Des de Podem i l'Esquerra (EU) que sí que ens preocupem per la millora del nostre municipi ja hem presentat 15 propostes durant aquest any 2022, entre elles l'adhesió al programa Viopet en Riba-roja.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon