Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Qualitat Democràtica destina 320.000 euros a ajudes per a exhumacions de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista


La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina un total de 322.584,22 euros a ajudes destinades a la realització d'obertures de fosses, exhumacions i accions en compliment de la Llei 14/2017, i identificació de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista a l'àmbit de la Comunitat Valenciana, tal com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que amb aquestes ajudes "avancem en polítiques de memòria, justícia i reparació que fan més forta la nostra democràcia". A més, ha subratllat que, així, "ens acostem a aquest repte tan important que ens marcarem a principi de legislatura de tindre un territori lliure de fosses".

Les subvencions concedides tenen un import de 322.584,22 euros per a l'exercici de 2022. La línia de 150.000 euros en ajudes de la Conselleria per a 2022, prevista als Pressupostos Participatius de la Generalitat, ha estat incrementada amb una generació de crèdit procedent de la línia estratègica 1 de les ajudes de l'Estat a les comunitats autònomes, destinada a exhumacions, del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica.

Entitats beneficiàries

Aquesta quantia es reparteix entre 9 ajuntaments, que rebran 205.521,51 euros i 3 entitats i associacions sense ànim de lucre, amb una dotació de 117.062,71 euros.

Les entitats beneficiàries hauran de complir les obligacions previstes als articles 13 i següents de l'Ordre 2/2020, de 22 de setembre, de 2020, de la Conselleria de Qualitat Democràtica, així com amb les previsions recollides a la resolució de 23 de febrer de 2022, amb especial atenció a l'obligació de respectar el termini màxim de justificació de la subvenció rebuda, que venç el 15 de novembre del 2022.

Així mateix, serà obligatori obtindre, abans de l'execució de les diferents actuacions a subvencionar, els permisos, llicències i autoritzacions preceptives, inclosa, si escau, l'autorització de la direcció general competent en cultura i patrimoni.

Més informació: https://dogv.gva.es/datos/2022/07/21/pdf/2022_6971.pdf


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon