Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo advoca per un model associatiu fort “per implicar la ciutadania en les polítiques públiques”


La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha advocat per un model associatiu fort "per implicar la ciutadania en les polítiques públiques".

Així s'ha pronunciat la consellera Pérez Garijo durant la inauguració de la I Escola de Participació PAGODA 2022 de la Universitat de València que se celebra els dies 11 i 12 de juliol.

La consellera de Participació ha afirmat que aquest any, coincidint amb el 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia, "volem que el dret a participar a la vida política, econòmica, cultural i social del nostre país, siga més present i siga més efectiu que mai".

En aquest sentit, la consellera ha incidit en l'obligació de promoure la participació tant dels agents socials com del conjunt de la societat civil en els assumptes públics "perquè el foment de la participació ciutadana i de l'associacionisme ens ajuda a protegir la democràcia" .

Alhora, la consellera ha assenyalat que "venim d'una època de frustració i desconfiança de la ciutadania amb el sistema polític i social, de desafecció política que, des del Govern del Botànic, estem intentant recuperar".

Per això, Pérez Garijo ha insistit en la necessitat de "propiciar espais per a l'acció ciutadana i la col·laboració amb la societat civil" en un temps en què "allò urgent desplaça l'important i creix el desinterés pels temes polítics i socials".

Durant la seua intervenció, Pérez Garijo ha posat en valor la feina que realitzen els moviments associatius valencians "per mantindre la participació i implicar la ciutadania", a la qual cosa ha afegit que la cultura democràtica "requereix de pedagogia" per continuar avançant i demostrar que les polítiques de participació i transparència "tenen efectes positius i necessaris per millorar la qualitat democràtica".

Així mateix, Pérez Garijo ha parlat de la participació "com a instrument de canvi, un factor clau en les polítiques de cohesió social i regeneració democràtica".

"Un model de participació -ha continuat la consellera- que ha quedat plasmat en el preàmbul de l'avantprojecte de Llei de Participació Ciutadana i Foment de l'Associacionisme de la Comunitat Valenciana que es troba en la fase final de tramitació".


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon