Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb Javier Perianes, tanca el I Festival de Llíria

#Lliria

La magnífica actuació de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb Javier Perianes al piano i la direcció, va servir per a posar un brillant final aI I Festival de Llíria

Llíria, Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, ha celebrat este esdeveniment musical, amb la direcció artística de Justo Romero, i on s'han reunit per primera vegada les quatre grans orquestres de la Comunitat Valenciana.

En el concert de clausura, l'Ajuntament de la localitat va rendir un homenatge a Alfonso Aijón, promotor musical i fundador de Ibermúsica, una figura indispensable en la vida de la música simfònica espanyola en els últims seixanta anys.

A més, Alfonso Aijón ha tingut una especial vinculació amb el municipi edetà, perquè va ser un dels principals responsables que en els anys 70 i 80 actuaren grans orquestres internacionals en els seus teatres, quan les seues gires a Espanya es limitaven pràcticament a Madrid i Barcelona, i fins i tot València es quedava fora d'estes actuacions.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i l'alcalde Joanma Miguel van entregar a Aijón la medalla del I Festival de Llíria. 

Huit grans concerts
La capital del Camp de Túria ha oferit, del 21 al 24 de juliol, la programació d'este esdeveniment amb un total de huit concerts marcats per l'excel·lència, que van tindre lloc en el teatre de la Unió Musical, el de la Banda Primitiva i a l'església de la Sang.

El Festival va arrancar dijous passat amb l'Orquestra de València en el teatre de la Unió Musical, amb Nuno Coelho com a director i Marta Menezes al piano.
 
En la segona jornada l'escenari es va traslladar a l'església de la Sang, amb el Cor de la Generalitat Valenciana i el seu director Francesc Perales. De nou en el teatre de la Unió, el públic es va delectar amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, dirigida per Álvaro Albiach i amb Vicent Huerta al violí.
 
El Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts va oferir un selecte repertori al públic assistent a l'església de la Sang en el tercer dia de la programació. Una jornada que va tancar l'ADDA Simfònica en el teatre de la Banda Primitiva, amb Josep Vicent com a director i Carlos Apellániz al piano.
 
La jornada de clausura va tindre un triple concert. Al matí, l'Orfeó Valencià i Mestres de Vent de Llíria, dirigits per Cristóbal Soler. Esta formació de vent de selectes instrumentistes de la localitat va tornar a actuar a la vesprada, abans de donar pas a l'últim dels concerts en el teatre de la Banda Primitiva, protagonitzat per l'Orquestra de la Comunitat Valenciana.
    
Fòrum de Direcció
De manera paral·lela al festival es va celebrar el primer Fòrum Internacional de Direcció Musical, que va reunir durant dos jornades a un gran elenc de figures referents de la batuta nacional i internacional, generant així un nou espai per al diàleg i intercanvi de coneixements. El programa de ponències i taules redones es pot visionar en el canal de Youtube de l'Ajuntament de Llíria. 
 

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon