Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'incendi de Venta del Moro s'espera donar per estabilitzat aquest dijous

L'incendi de Venta del Moro s'espera donar per estabilitzat al llarg d'aquest dijous

La Generalitat sol·licita al Govern la desmobilització de la UME: "Tenim capacitat"

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha assenyalat que l'incendi forestal declarat aquest passat diumenge a la vesprada a Venta del Moro (València) s'espera donar per estabilitzat al llarg d'aquest dijous donades les previsions "molt favorables".

Així ho ha indicat a última hora de la vesprada d'aquest dimecres, des del Lloc de Comandament Avançat (PMA) habilitat en la zona de l'incendi, després de la reunió de coordinació mantinguda per a avaluar els treballs que es duen a terme.

Ángel ha afirmat que les previsions esperen una càrrega d'humitat de cara a aquesta nit, circumstància que ajudarà a "consolidar el procés" que segueix el foc. L'incendi, ha incidit, ja no té flama "però encara no està estabilitzat".

Aquest dijous a les 10.00 hores se celebrarà una nova reunió dels comandaments d'operatiu per a avaluar la situació una vegada passada la nit. En qualsevol cas, Ángel ha indicat que les previsions són "molt favorables" i s'espera donar per estabilitzat el foc al llarg d'aquest dijous.

Així mateix, i "donada aquesta situació", la Generalitat sol·licitarà al Govern d'Espanya la desmobilització de la Unitat Militar d'Emergències (UME) ja que, ha afirmat Ángel, amb els recursos dels quals disposa la Comunitat Valenciana "tenim capacitat" d'afrontar els treballs de control i extinció.

Un total de 75 efectius continuaran treballant durant la nit, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat. En concret, es tracta de cinc dotacions i cinc brigades del Consorci Provincial de Bombers de València més cinc autobombes i sis unitats de bombers forestals de la Generalitat més sis autobombes.

Els mitjans aeris que treballen per a extingir l'incendi han realitzat al llarg d'aquest dimecres "descarregues molt selectives" per a evitar reproduccions del foc. Així mateix, per a les unitats terrestres que participen en aquestes labors s'ha fet una distribució "molt tècnica" al voltant del perímetre amb la finalitat que "puguen actuar amb molta rapidesa".

Al seu torn, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que l'incendi forestal no es donarà per estabilitzat mentre hi haja punts calents. Durant la passada nit s'han detectat, a través d'un dron amb una càmera d'infrarojos, els punts calents i aquelles circumstàncies que en un moment determinat podrien reactivar l'incendi.

Bravo, que ha precisat que no hi ha flama des de les 18.00 hores d'aquest dimarts, ha afirmat que el foc no ha afectat el paratge de les Falçs del Cabriol i que únicament ha cremat un 3% del parc natural. Així mateix, ha manifestat que "les hectàrees afectades continuen sent les mateixes: 1.300", de manera que "no ha afectat major massa forestal".

* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon