Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'incendi de Venta del Moro, 'desbordat', afecta 800 hectàrees, el matí de huí s'incorporen més helicòpters

La UME ja treballa a l'extinció del foc, que ha estat provocat per un llamp i el matí de huí s'incorporen més helicòpters

L'incendi declarat aquest diumenge a la tarda a Venta del Moro (València) es troba "desbordat absolutament" i afecta ja unes 800 hectàrees de terreny forestal. A més, les condicions meteorològiques d'altes temperatures, baixa humitat i vent de ponent que s'esperen per a aquest dimarts deixen unes "perspectives força negatives" que podrien complicar l'extinció del foc.

Així ho ha explicat, en declaracions als mitjans, el president de la Generalitat, Ximo Puig, que s'ha desplaçat aquest dilluns a última hora de la tarda fins al Punt de Comandament Avançat (PMA), ubicat a Casas de Moya --llogaret pertanyent a la localitat de Venta del Moro--, acompanyat del secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, el director general d'Interior, Salva Almenar, i la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

Puig ha confirmat que l'incendi ha estat causat per un llamp, alhora que ha destacat que els efectius que treballen a l'incendi "volen aprofitar la situació més favorable a la nit", ja que a partir de les 14.00 hores de demà s'espera una situació meteorològica "molt complexa", amb vent de ponent i tempestes, que complicarien les tasques de control.

En aquest sentit, ha apuntat que l'objectiu d'aquesta nit és perimetrar "al màxim" el foc, sobretot per la zona propera al parc de les Hoces del Cabriel, "una zona d'altíssim valor ecològic". "Estem parant màxima atenció perquè el foc es podria prolongar de manera extraordinària i afectar una massa forestal de gran dimensió", ha afegit.

Davant les complicacions de l'incendi, el Centre de Coordinació d'Emergències '112 CV' ha sol·licitat aquesta tarda la col·laboració de la UME, que, segons ha confirmat el cap del Consell, ja està treballant en l'extinció del foc. La mateixa UME ha compartit un vídeo a través de les xarxes socials al voltant de les 20.30 hores per informar d'una sortida de reconeixement i primera intervenció del BIEM3 per col·laborar en les tasques d'extinció del foc.

Alhora, el '112 CV' ha demanat la intervenció d'efectius de Castella-la Manxa, i de diversos mitjans del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. En concret, dues foques, dos amfibis, un kamov, dues helitransportadores i un helicòpter d'observació.

Actualment, s'hi troben treballant 15 unitats terrestres, tres autobombes, i tres dotacions i 11 brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers de València. Pel que fa als mitjans aeris, s'han mobilitzat tres helitransportadores de bombers forestals de la Generalitat i 11 efectius aeris més.

NO HI HA POBLACIONS EVACUADES

El president ha remarcat que fins ara no s'ha produït l'evacuació de cap municipi i "no hi ha perspectiva que l'incendi afectarà directament les poblacions".

Tot i això, ha afirmat que "hi ha hagut algun problema" en algunes cases de camp, que ha requerit l'evacuació "més que d'habitatges, de material".

De fet, l'incendi ha obligat aquest dilluns a desallotjar la Finca del Paratge de Tochar, i, actualment, es troba actiu el nivell 2 del Pla Especial Davant del Risc d'Incendis Forestals (PEIF).

Aquest nivell s'estableix quan una situació d'emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument la població i els béns de naturalesa no forestal, cosa que exigeix ​​l'adopció immediata de mesures de protecció i auxili, així com la incorporació de mitjans extraordinaris . A més, pot comportar situacions que derivin cap a l'interès nacional.

CONDICIONS METEOROLÒGIQUES COMPLICADES

El Consorci Provincial de Bombers de València ha indicat que continuen les tasques d‟extinció, que es compliquen per les condicions meteorològiques d‟altes temperatures, baixa humitat i vent de ponent.

Per part seva, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha ressaltat que durant tot el dia ha estat bufant un vent de ponent i sud-oest a la zona, alhora que s'han registrat altes temperatures, amb màximes de fins a 38º, i una humitat molt baixa, per sota del 20 per cent.

El vent ha fet que la columna de fum de l'incendi s'expandeixi gairebé 150 quilòmetres al nord-est. D'aquesta manera, ha arribat al litoral per la Plana Baixa i ha arribat a sobrepassar gairebé 100 km les Illes Columbretes, ha indicat Aemet a les seves xarxes socials.


"MÀXIMA PRUDÈNCIA"

Puig ha agraït el "extraordinari treball" realitzat pels efectius que es troben a la zona de l'incendi i la "responsabilitat" dels ciutadans. "En qualsevol incendi el més important són les persones", ha recalcat.

"És cert que ens fa mal a l'ànima el que pugui passar a les muntanyes i als cultius, però el més important són les persones i, per tant, cal tenir màxima prudència", ha expressat.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon