Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Hospital Arnau de Vilanova entre els que Sanitat ha instal·lat equips de TAC del Pla INVEAT valorats en 5,7 milions d'euros

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha instal·lat en nou centres sanitaris de la Comunitat Valenciana altres tants equips de tomografia computada pertanyents al Pla d'Inversions en Equips d'Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (INVEAT).

En concret, a la província de Castelló, ja estan en el seu destí els equipaments del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló i de l'Hospital General de Castelló. A la província d'Alacant, s'han instal·lat equips de TAC a l'Hospital Doctor Balmis, Hospital d'Oriola i Hospital d'Elx. Finalment, a la província de València, ja han arribat a l'Hospital Clínic Universitari de València, Hospital Universitari Doctor Peset, Hospital Arnau de Vilanova i Hospital Universitari i Politècnic La Fe.

Es tracta, per tant, d'una actuació que cohesiona tota la Comunitat Valenciana i "aprofundeix en l'equitat en l'accés a l'alta tecnologia", en paraules del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez.

Els nou equipaments estan valorats en 5,7 milions d'euros i són capdavanters: desenvolupen les tècniques amb major rapidesa i precisió, i produeixen menor quantitat de radiació.

"D'acord amb les recomanacions de les societats científiques, estem substituint i ampliant tecnologia que ha experimentat importants avanços en l'última dècada. D'aquesta manera, s'incorporen equipaments que permeten una intervenció terapèutica més ràpida, amb especial atenció a patologies d'alt impacte sanitari present i futur, com és el cas de les malalties oncològiques. Són equips que possibiliten un diagnòstic de les patologies en estadis primerencs i, per tant, una intervenció terapèutica precoç. És, doncs, innovació al servei del pacient perquè la fi última és incrementar la supervivència global i la qualitat de vida de les persones", afig Miguel Mínguez.

A aquests nou primers TAC se sumaran altres 12 equips que s'aniran instal·lant en les pròximes setmanes. Aquests dispositius formen part del Pla d'Inversions en Equips d'Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (INVEAT) per a la Comunitat Valenciana que, amb una inversió total de 81 milions, contempla la substitució o ampliació d'un total de 79 equipaments tecnològics d'avantguarda emprats per al diagnòstic de gran nombre de patologies i per al tractament de pacients, especialment oncològics.

El Pla INVEAT, al seu torn, forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.



* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon