Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les famílies valencianes poden realitzar per primera vegada la matriculació on-line per a tots els ensenyaments educatius

  El projecte de gestió telemàtica va començar a implantar-se a l'inici de la pandèmia el 2020 amb el primer tràmit digital per a les famílies, la sol·licitud d'admissió a través de 'telematrícula.es'. S'han tramitat electrònicament fins ara més de 20.000 matrícules i prop de 230.000 sol·licituds d'admissió per al curs 2022-2023

  De fet, tal com ha explicat el conseller d'Hisenda, de qui depèn la plataforma de tramitació, “amb l'adaptació per part de la DGTIC de la Secretaria Digital i el servei de Telematricula.es , donem més facilitats a les famílies, que ara poden completar còmodament des de casa, amb un estalvi important de paper i sense desplaçaments, els processos de matriculació en qualsevol dels ensenyaments obligatoris”.

  En concret, les famílies admeses poden realitzar el procés de matriculació complet per mitjans telemàtics si ho desitgen a Infantil, Primària, ESO i Batxillerat; mentre que en el cas de les sol·licituds d'admissió, els tràmits telemàtics s'amplien a la totalitat d'ensenyaments.

  A més, tal com ha apuntat Arcadi España "d'aquesta manera completem el projecte que vam iniciar el 2020 en plena pandèmia per habilitar els primers tràmits telemàtics generalitzats per facilitar les gestions vinculades amb la Conselleria d'Educació i les secretaries dels centres educatius".

  Per part seva, la consellera d'Educació, Raquel Tamarit, ha explicat que “telematricula.es s'ha convertit en un instrument àgil, fàcil i eficaç perquè les famílies puguin realitzar tots aquests tràmits. Està molt consolidat i ja portem tres cursos amb aquesta dinàmica, que ha resultat ser molt còmoda per a totes les parts implicades”. 

  Des que es va obrir el termini, ja s'han matriculat 16.989 alumnes d'infantil, 1.346 de primària i 2.236 a l'ESO, que acaba d'obrir el procés de matriculació. En canvi a batxillerat no ha obert encara el termini per a la formalització de la matrícula.

  Transformació digital del sistema educatiu

  Per al nou curs escolar, la Conselleria d'Educació, en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), no només ha implantat la matrícula on-line sinó que ha estès l'ús de l'admissió electrònica, que amb prou feines unes setmanes ja ha comptabilitzat prop de 230.000 sol·licituds.

  Les sol·licituds electròniques presentades per l'alumnat valencià i les seues famílies, fins al 15 de juliol, pugen a un total de 228.019. S'han rebut 41.743 a Educació Infantil, 8.421 a Primària, 13.406 a ESO, 33.118 a Batxillerat, 94.442 a FP i 36.889 a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI). A més, s'han tramitat electrònicament 27.359 sol·licituds per a la concessió del Bo Infantil, per a l'alumnat de 0-2 anys i per a la gratuïtat d'alumnes de 2 a 3 anys a centres privats, un 82,55% del total de sol·licituds. En alguns moments s'ha arribat a assolir pics de demanda a la plataforma de 20.462 sol·licituds al dia.

  En aquest sentit, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat que “telematricula.es i la Secretaria Digital s'han consolidat el 2022 com un dels sistemes informàtics més utilitzats per la ciutadania” i ha incidit que “gràcies a l'administració electrònica ia l'impuls que des de les Generalitat estem donat a la transformació digital del nostre sistema educatiu, estem facilitant el dia a dia de les famílies i els alumnes, adaptant l'administració a les exigències de la societat digital”.

  "El nostre objectiu", ha continuat, "és transformar els processos i la comunicació entre els centres i l'Administració amb les famílies i l'alumnat, mitjançant l'ús eficient i eficaç de noves tecnologies, cosa que ens permetrà millorar la gestió administrativa i acadèmica i facilitar la conciliació laboral i familiar".

    


  * ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
  Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

  Cap comentari :

  Mastodon