Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana tanca el primer cap de setmana de les seues Festes Majors


Els actes se celebren en la localitat del 8 al 17 de juliol després de dos anys de parada per la pandèmia

1.095 són, exactament, els dies que ha passat l'Eliana sense Festes Majors. Per això, els elianers i les elianeres han tornat, en aquest 2022, a omplir els carrers de la localitat per a gaudir al màxim de les esperades celebracions. Així, el passat divendres 8 la programació va arrancar amb el tradicional pregó des del balcó de l'Ajuntament i la crida a la festa dels seus màxims representants: el clavari major de la Mare de Déu del Carme, Bruno Martínez, la clavariessa major de la Puríssima, Aroa Barrera i el clavari major del Crist del Consol, Miquel Comes.

L'acte va comptar també amb la presència del regidor de Cultura Festiva, Kike Martínez, i amb les paraules de l'alcalde, Salva Torrent, que va animar a la ciutadania a gaudir amb responsabilitat per a fer d'aquestes unes festes segures, referint també unes paraules al conflicte armat que continua patint Ucraïna.

El pregó va concloure amb l'encesa del Tro d'avís i va estar seguit per una concorreguda Nit de paelles valencianes que va reunir més de 1.200 persones i, obrint la primera de les nits de revetla, l'orquestra Tokio va presentar el seu nou projecte musical.

El dissabte la jornada va arrancar amb les partides de Pilota Valenciana i la festa infantil d'aigua i va continuar amb el trasllat de la imatge de la Puríssima Concepció, que com a novetat, es va realitzar el dia anterior a la festa gran de les clavariesses. La Cordà infantil va arrancar amb la participació d'una vintena de xiquets i xiquetes, mentre que la Gran Cordà va convoiar a unes 60 persones per a llançar fins a 350 quilos de pólvora. Tots dos espectacles es van celebrar de la mà de la Penya del Coet Bufat, seguint la tradició pirotècnica més antiga del municipi que enguany compleix 110 anys. Per part seua, la plaça d'Europa va acollir la gran revetla amenitzada per l'orquestra Màxima.

La festivitat de la Puríssima coneguda com el 'Dia de les Xiques' va arribar el diumenge. Després de la tradicional cercavila, la missa i la mascletà de la pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes, a la vesprada es va celebrar el retorn de la imatge de la Mare de Déu a l'església. Precisament, des d'aquesta mateixa ubicació va tindre lloc l'eixida del ball del Gegant i la Geganta i posteriorment la processó, així com el nomenament de les festeres del pròxim any 2023. L'Apoteosi al primer cap de setmana de les festes el va posar l'orquestra Montecarlo, que va posar a ballar a veïns i veïnes fins a ben entrada la nit.

Les celebracions a l'Eliana s'estendran fins diumenge que ve 17 amb actes que encara queden per davant com concerts, actuacions, el gran correfocs, la vespra de la festa gran i les festivitats del Carme i del Crist del Consol.

 

Las tres clavarías de este año junto al concejal de Cultura Festiva Kike Martínez Escrivà


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon