Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La primera resolució de l'ONU sobre Economia Social i ha estat impulsada per la vicepresidenta Yolanda Díaz

La vicepresidenta Yolanda Díaz ha sigut l'amfitriona en l'ONU de l'esdeveniment "Contribució de l'Economia Social als ODS i potencial d'una resolució de l'ONU en Economia Social", per a impulsar la que serà la primera resolució de l'Assemblea General de Nacions Unides sobre l'Economia Social i Solidària.

Internacionalitzar l'Economia Social

"Volem apostar per la internacionalització de l'Economia Social com a motor d'un model econòmic més humà, just i sostenible per a consolidar aliances socials a tot el món i fer realitat les transformacions per vindre", ha assegurat en la seu de Nacions Unides la ministra.

A nivell ministerial, han acudit el vice-primer ministre i ministre de Treball d'Eslovènia, Luka Mesek, el ministre de Treball de República Dominicana, Luis Miguel de Camps, i la Ministra de Microfinances i l'Economia Social del Senegal, Zahra Iyane Thiam Diop, mentre que la Secretària d'Estat per a l'Economia Social de França, Marlene Schiappa, ha intervingut per videoconferència. Tots ells formen part de grup de nacions que impulsa aquesta resolució.

La proposta de resolució

La ministra ha avançat que pròximament es presentarà la proposta de resolució, amb l'aprovació de la qual es fomentarà la presència transversal de l'Economia Social i Solidària en els àmbits d'actuació de Nacions Unides. D'aqueixa manera també s'estarà donant un impuls a aquest model productiu en les diferents regions.

Espanya, un dels primers països a adoptar una legislació pròpia sobre Economia Social, ha sigut reconeguda a Europa com a referent en aquest sector que desplega els seus valors i principis en àrees tan crucials com la producció agrícola, la salut i les cures, la indústria, el comerç, l'educació, l'habitatge, la distribució energètica o les finances.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon