Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Primera Fira de la Ceba ompli el mercat de la Pobla de Vallbona


     








La Pobla de Vallbona recupera la seua imatge com a poble de la ceba amb l'organització de la primera fira dedicada a esta hortalissa. Centenars de veïns i turistes han acudit este cap de setmana a localitat per a celebrrar la I Fira de la Ceba amb què es vol convertir esta imatge en un atractiu turístic del municipi.

En este sentit s'han pogut degustar plats exclusius dissenyats pel xef Paco Santamaria com han estat els rollets de ceba, cinc textures de ceba i terra i que s'han elaborat amb més d'un 80 % de ceba. Uns plats que s'oferiran als restaurants adherits i senyalitzats.

La fira de la ceba s'iniciava amb un esmorzar popular on s'han provat estos platsplats i altres que tenien com a ingredient la ceba. També s'han fet conferències on s'han destacat els beneficis bio saludables de la ceba o com ha evolucionat el treball en els magatzems i el camp entorn d'este cultiu que ha estat un dels principals motors econòmics del municipi.

A més, la fira ha comptat amb exhibicions d'encaixadores, dones que han mostrat com es preparaven les caixes de ceba antigament per a la seua venda. També els cinc magatzems que hi ha en l'actualitat al municipi i que han donat més de dos mil quilos de ceba per al públic.

A la fira han assistit una representació del Concello de Miño que ha presentat l'experiència de la Fira de la Ceba Xata de la localitat gallega i com ha permés reviscolar un producte que havia perdut el seu valor.

L'alcalde, Josep Vicent Garcia, ha destacat la implicació demostrada pel veïnat i pels magatzems per posar en marxa esta fira amb què l'Ajuntament vol convertir en atractiu turístic una hortalissa que sempre ha identificat la Pobla de Vallbona. "Volem que la gastronomia i l'agricultura servisquen de reclam per atraure visitants al nostre poble i que així com sempre ens han conegut com el poble de la ceba, servisca ara també per que vinguen a visitar-nos i degustar els nostres plats de ceba".


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon