Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat trau a licitació el contracte per a desenvolupar el nou sistema integral de control ambiental

Mitjançant aquest contracte, gestionat per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), dependent de la Conselleria d'Hisenda "busquem desenvolupar en una única plataforma el cicle complet i la Gestió Integral de la qualitat Ambiental (projecte PICA), en coordinació amb la direcció general de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La nova aplicació implantarà un sistema per a la gestió administrativa, que facilitarà i simplificarà les tasques administratives relacionades amb la tramitació d'autoritzacions, registres oficials i inspecció de les activitats; i un altre per a la gestió ambiental, que possibilitarà les tasques de control, supervisió i monitoratge de la qualitat ambiental mitjançant la captura, enviament, emmagatzematge i processament de mesuraments de diferents contaminants existents en l'àmbit de la Comunitat.

"El nostre objectiu és dur a terme una gestió més intel·ligent, global i integral; reduir la despesa pública mitjançant la gestió automàtica; millorar la qualitat en els serveis prestats a la ciutadania" ha apuntat el conseller d'Hisenda, Arcadi España, qui a més ha confirmat que amb el nou sistema "podrem millorar la captura, i gestió de dades mediambientals a través de dispositius automàtics de mesura, així com incrementar les dades recopilades i millorar la seua anàlisi per a afavorir i facilitar la presa de decisions".

Per part seua, la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha incidit en què "la nova plataforma permetrà monitorar i controlar en temps real l'evolució de la qualitat ambiental i la situació de les instal·lacions, quant al control i seguiment de les emissions industrials, i de les dades de les estacions de qualitat d'aire de la xarxa valenciana". "Es tracta de la gestió en temps real milions de dades procedents de les ximeneres de les instal·lacions industrials i de la xarxa valenciana de vigilància de la qualitat de l'aire", ha recalcat la titular de Transició Ecològica.

De fet, com ha apuntat Mollà, "PICA facilitarà la vigilància activa per a avançar en el control dels indicadors mediambientals de prevenció, monitoratge i control integral de la contaminació. A més, garantirà la implantació de la dada única com a principi d'actuació en tots els processos de qualitat ambiental amb el que podrem oferir més transparència amb dades obertes de manera consistent, unificada i integral".

Espanya ha recordat que "PICA és un dels projectes destacats del Pla de Transformació Digital de l'Administració de la Generalitat -GEN Digital 2025- pel fet que permetrà disposar d'una plataforma per a la integració de qualsevol font d'informació que puga captar-se amb dispositius de sensorización, facilitant el monitoratge remot dels processos, i aplicar estratègies d'intel·ligència artificial per a una major explotació i anàlisi de les dades".

"Ens permetrà centralitzar sota un únic sistema la gestió dels processos administratius i de control de la gestió ambiental, substituint o evolucionant les aplicacions corporatives actuals", han apuntat els responsables d'Hisenda i Agricultura.

Modernitzar l'administració

Tal com ha apuntat el responsable d'Hisenda, Arcadi España, a través de la DGTIC l'objectiu de la Generalitat és "modernitzar progressivament els sistemes i aplicatius amb els quals comptem per a la gestió de govern i incorporar estàndards de mercat que ens permeten disposar de plataformes més obertes i flexibles, tant en el manteniment com en l'evolució tecnològica, la qual cosa reduirà els esforços que es destinen actualment al manteniment per a dirigir-los a tasques tàctiques i estratègiques".

* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon