Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat proposa impulsar la Càtedra Vicent Andrés Estellés per a preservar el llegat del poeta valencià


   Cultura de la Generalitat ha estudiat fórmules per a posar solució a les conseqüències de l'extinció de la Fundació Vicent Andrés Estellés, adscrita a l'Ajuntament de Burjassot (València), i proposa impulsar la creació d'una Càtedra per a preservar el llegat del poeta valencià.

   Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, des de l'extinció de la Fundació, "s'ha mantingut una comunicació directa amb la família del poeta i les entitats i associacions que han vetlat sempre pel llegat d'Estellés".

   A principis de juny, la consellera d'Educació i Cultura, Raquel Tamarit es va dirigir a la família i a l'associació Ca Bassot "amb la finalitat d'abordar alternatives per a assegurar el patrimoni literari i de difusió de la figura de Vicent Andrés Estellés".

   Així mateix, des de la Conselleria es va contactar amb l'Ajuntament de Burjassot per a comptar amb la seua participació. Cultura de la Generalitat ha exposat a totes les parts una "solució àgil" que es pot impulsar des del departament de la consellera Raquel Tamarit, segons sosté.

   En aquest sentit, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López Camps, ha explicat que estan disposats a treballar "des de ja mateix en la creació de la Càtedra Vicent Andrés Estellés, amb la col·laboració de les universitats públiques valencianes i així dotar-la també de fons econòmics per la nostra banda en el pressupost de 2023".

   "D'aquesta manera, la Càtedra es convertirà en un espai d'estudi de l'obra del poeta i també podrà impulsar treballs d'edició, divulgació i commemoració, atés que 2024 serà el centenari del naixement del poeta. A més, podrà donar suport a les nombroses iniciatives socials al voltant de l'escriptor de Burjassot, com les 'Festes Estellés'", ha mantingut.

   Seria, a més, un "òrgan col·legiat" amb la participació de representants del món associatiu, del món de la investigació, de la família del poeta i altres administracions que desitgen ser partícips, d'acord amb la Conselleria de Cultura.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon