Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat posa en marxa el primer taller per al disseny de l'Estratègia de Retorn de les Persones Valencianes a l'Exterior

   


La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha organitzat el primer taller per al disseny de l'Estratègia de Retorn de les Persones Valencianes a l'Exterior a la Comunitat Valenciana.

Tal com es va acordar a la primera sessió del Fòrum de Retorn, el proper dimarts 19 de juliol se celebrarà la primera de les sessions de treball dinamitzades en format en línia per definir el concepte de persona valenciana retornada a la Comunitat Valenciana, reunió a la que hi podrà participar qualsevol persona interessada.

A més de debatre amb els i les participants sobre el concepte de persona retornada, es proposaran accions relacionades amb la disminució de la burocràcia per al retorn; l'oferta de serveis d'assessorament gratuïts i personalitzats; orientació laboral específica a la persona valenciana retornada; convalidació de l'expressió laboral; disseny de polítiques que eviten retards per a l'atenció i els serveis socials i sanitaris; desenvolupament d'acords i procediments per al reconeixement de les qualificacions professionals i la formació que agilitze l'homologació de títols; a més de programar accions per a la integració cultural, lingüística i social de les persones retornades, amb especial consideració als infants de les famílies valencianes retornades.

Fòrum de Retorn

El mes de juny passat es va celebrar la primera sessió del Fòrum de Retorn en què es va marcar el full de ruta per a la posada en marxa d'una Estratègia de Retorn de les persones valencianes a l'exterior a la Comunitat Valenciana ajustada a la realitat de la emigració valenciana.

Al I Fòrum de Retorn també es va acordar que l'estratègia es definirà mitjançant un ampli procés participatiu, amb la implicació de tots els agents, ciutadania i persones interessades, per consensuar accions que constituisquen una estratègia de retorn viable i efectiva.

La presentació de l'Estratègia de Retorn de les persones valencianes a l'exterior a la Comunitat Valenciana està prevista per al gener del 2023, després de la celebració del II Congrés dels Cevex a la ciutat de València el desembre del 2022, en què s'abordarà la estratègia de tornada en un taller específic amb les comunitats de valencians a l'exterior.

Per al disseny de les mesures i programes que conformaran l'Estratègia de Retorn de les persones valencianes a l'exterior a la Comunitat Valenciana, es parteix d'un document comparatiu dels plans de retorn d'altres comunitats autònomes que ja hi compten, com és el cas de Galícia i Extremadura. El disseny es farà amb la participació de tots els agents implicats i de la ciutadania i es definirà el paper de cada Administració.

Al full de ruta s'hi inclou la realització de tallers en línia dinamitzats sobre el concepte de persona retornada i sobre el disseny de les mesures i els objectius de l'estratègia, en què participaran la ciutadania en general i la resident a l'exterior.

Per participar i rebre l'enllaç a la sessió del proper 19 de juliol caldrà enviar un correu electrònic a l'adreça següent: estrategiaretornocv@gmail.com.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon