Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat invertirà prop de sis milions d'euros en el nou centre de salut de Riba-roja

      


L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor d'Urbanisme, Teresa Pozuelo s'han reunit amb el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez Pérez i el director general d'Alta Tecnologia, Inversions i infraestructures de la conselleria de Sanitat, Jaime Peris, per a avançar en l'elaboració del Pla Funcional que inclourà les prestacions del nou centre sanitari de Riba-roja.

Aquest centre de salut s'encarregarà de cobrir la demanda assistencial d'unes 15.000 persones de les urbanitzacions i de l'àrea oest del nucli urbà de Riba-roja, i es mantindrà operatiu l'actual centre amb tot l'equipament mèdic actual. Així, Riba-roja comptarà en els pròxims anys amb dos centres sanitaris amb capacitat de cobertura per a 30.000 persones, davant la previsió de creixement poblacional que està experimentant el municipi.

La conselleria de Sanitat invertirà en les instal·lacions prop de 6 milions d'euros, triplicant la inversió prevista inicial, així com la dotació i l'equipament sanitari, tal com va confirmar el conseller a l'alcalde.

El nou centre de salut estarà situat sobre els 50.000 metres quadrats de terreny de Pacadar que l'Ajuntament de Riba-roja va adquirir a mitjan 2021. Disposarà de 10 metges de família, 3 pediatres, 11 infermers/es, 2 matrones, 3 TCAE, 5 auxiliars administratius, 1 treballador social i 2 zeladors. El Punt d'Atenció Continuada (PAC) estarà format per 2 metges, 2 infermeres, 1 MIR i un zelador de guàrdia.

Les instal·lacions estaran dotades dels serveis de medicina de família i àrees de pediatria, atenció a la dona, treball social, extraccions i urgències. A més disposarà d'un punt SAMU (servei d'Assistència Mèdica d'Urgències).

"Amb aquest nou centre de salut, millorem notablement en instal·lacions i en dotació assistencial amb un major nombre de facultatius, que garantiran una millor assistència mèdica per als nostres veïns i veïnes", ha declarat l'alcalde, Robert Raga.

La connectivitat al nou centre de salut ha sigut un element clau a l'hora de dissenyar l'espai. Els accessos al nou centre sanitari disposaran d'una parada del ConectaMetro i tindrà també connexió amb les rutes cicle-vianants que travessen tot el nucli urbà. Un aparcament annex permetrà l'ús de vehicles privats, especialment per als residents a les urbanitzacions.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat l'alta predisposició del conseller de Sanitat i ha agraït "la col·laboració que ens han brindat per a la redacció del nou Pla Funcional que fixarà els serveis mèdics, prestacions i infraestructures que tindrà el nou Centre de Salut situat en Pacadar".

Raga ha recordat "aquest és l'assoliment de molts anys de treball i reivindicació per a aconseguir unes instal·lacions modernes, accessibles i concordes a les necessitats del nostre municipi. I ara –matisa- Riba-roja comptarà amb dos centres sanitaris de primer ordre"
Parcela cedida

.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon