Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat i Transparència Internacional Espanya col·laboren en matèria de transparència, rendició de comptes i integritat pública


La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i el secretari general de Transparència Internacional Espanya (TI-E), Jesús Sánchez Lambás, han signat un conveni marc de col·laboració per promoure la transparència, la rendició de comptes i la integritat pública.

La consellera Pérez Garijo ha destacat la importància de signar un conveni que permet "continuar avançant en govern obert i oferir respostes a la ciutadania que ha incorporat entre les seues demandes una major participació, transparència i bon govern".

La consellera de Transparència ha afirmat que el Govern valencià continua incidint "en la millora d'accés a la informació pública de manera clara, transparent i accessible, garantint així la rendició de comptes i la participació de la ciutadania en les decisions dels seus governs".

L'entitat col·laboradora és el capítol espanyol de Transparency International, organització no governamental a escala global dedicada a combatre la corrupció. Entre els seus objectius, TI-E té com a finalitat fomentar una cultura de la transparència, la rendició de comptes, la bona governança i el desenvolupament democràtic, econòmic i social de les institucions públiques i privades.

En aquest sentit, la voluntat del conveni és crear sinergies i fomentar un espai conjunt de treball per promoure la integritat i la transparència a les Administracions Públiques i el sector públic en general com a pilar fonamental per reforçar la confiança de la ciutadania a les institucions, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

El secretari general de TI-E, Jesús Sánchez Lambás, ha destacat durant la signatura del conveni que "es recupera la tònica de col·laboració amb la Generalitat iniciada el 2015, i TI-E col·labora en el nou pla d'acció de la Conselleria de Rosa Pérez Garijo".

Sánchez Lambás ha concretat que "es tracta d'impulsar el govern obert, els programes d'integritat i l'impuls a la regulació dels grups d'interès: un programa ambiciós que exigeix ​​esforç de totes les parts i la comissió de seguiment del qual ja ha concertat la primera reunió per programar els passos i les accions concretes perquè no és un conveni més, ha de ser i executar-se en accions concretes per a la societat".

La col·laboració estableix el marc general i les línies de treball per a la millora de la transparència, la rendició de comptes i la integritat pública. D'aquesta manera, la Generalitat es compromet a aprofundir en la política de funcionament transparent d'acord amb els millors estàndards nacionals i internacionals.

Es contemplen accions conjuntes de formació i divulgació, així com l'elaboració i la difusió de guies, eines i recursos, que desenvolupen i fomenten la transparència. La col·laboració entre la Generalitat i TI-E es podrà estendre a les matèries següents: Agenda 2030, objectius de desenvolupament sostenible (ODS); Govern Obert; marcs d'integritat; regulació de grups d'interès; Dades obertes; codi de conducta; contractació pública; formació i sensibilització; transparència; i prevenció de la corrupció.

L'aplicació i l'execució d'aquest conveni marc no suposa obligacions econòmiques per a cap de les parts.

Col·laboració des del 2015

La Generalitat i TI-E col·laboren des de l'any 2015, quan es va signar un conveni per desenvolupar el Govern Obert i en concret, sobre com donar publicitat de manera clara, comprensible i en formats reutilitzables a totes les accions de govern, un compromís que anava més enllà de les obligacions que marquen les legislacions estatal i autonòmica.

El conveni es va renovar el 2018 amb nous continguts, com la inclusió d'un visor pressupostari que identificara fàcilment i de forma interactiva les quantitats i els desglossaments relatius als ingressos i les despeses dels comptes de la Generalitat, així com la seua evolució en el temps.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon