Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La farmacia hospitalària dels centres sociosanitaris públics s'incorporen a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

La mesura aprovada unifica l'organització i estructura d'aquests serveis de farmàcia 

A efectes organitzatius, aquests cinc serveis s'integraran a les estructures dels departaments de salut on estan radicats (Castelló, La Plana, Arnau-Llíria, La Ribera i Alacant).

El Ple del Consell ha aprovat la incorporació a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la gestió del Programa d'Atenció Farmacèutica als centres sociosanitaris de titularitat pública de la Generalitat Valenciana.

La mesura afecta els cinc serveis de farmàcia sociosanitaris ubicats a les residències per a gent gran i dependents de Borriana i el Pinar, totes dues a Castelló, la Cañada a Paterna i Carlet, totes dues a la província de València, així com La Florida a Alacant.

Aquests serveis, a través dels dipòsits de medicaments que hi estan vinculats, garanteixen la prestació farmacèutica a 60 centres sociosanitaris de titularitat pública, assistint a prop de 5.000 persones residents.

A efectes organitzatius, aquests cinc serveis s'integraran a les estructures dels departaments de salut on estan radicats (Castelló, La Plana, Arnau-Llíria, La Ribera i Alacant).

La mesura aprovada pel Consell unifica l'organització i l'estructura d'aquests serveis de farmàcia atès que, en el cas dels serveis de Borriana, Pinar, Canyada i Florida, una empresa privada assumia fins ara les tasques d'elaboració, preparació i sistema de distribució de les dosis unitàries de medicaments i material sanitari, mentres que el servei de Carlet està dotat de personal funcionari dependent de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

La gestió pública de l'atenció farmacèutica, vinculada i dependent de la Conselleria de Sanitat, obeeix, d'una banda, a la necessària integració funcional i de continuïtat assistencial sanitària de l'atenció farmacèutica i, de l'altra, que les funcions que els serveis de farmàcia dels centres sociosanitaris desenvolupen són eminentment sanitàries i assistencials, atès que la seva naturalesa és de serveis de farmàcia hospitalària.

A nivell econòmic, la mesura comportarà una reducció de costos superior a 500.000 euros anuals.Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon