Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La farmacia hospitalària dels centres sociosanitaris públics s'incorporen a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

La mesura aprovada unifica l'organització i estructura d'aquests serveis de farmàcia 

A efectes organitzatius, aquests cinc serveis s'integraran a les estructures dels departaments de salut on estan radicats (Castelló, La Plana, Arnau-Llíria, La Ribera i Alacant).

El Ple del Consell ha aprovat la incorporació a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la gestió del Programa d'Atenció Farmacèutica als centres sociosanitaris de titularitat pública de la Generalitat Valenciana.

La mesura afecta els cinc serveis de farmàcia sociosanitaris ubicats a les residències per a gent gran i dependents de Borriana i el Pinar, totes dues a Castelló, la Cañada a Paterna i Carlet, totes dues a la província de València, així com La Florida a Alacant.

Aquests serveis, a través dels dipòsits de medicaments que hi estan vinculats, garanteixen la prestació farmacèutica a 60 centres sociosanitaris de titularitat pública, assistint a prop de 5.000 persones residents.

A efectes organitzatius, aquests cinc serveis s'integraran a les estructures dels departaments de salut on estan radicats (Castelló, La Plana, Arnau-Llíria, La Ribera i Alacant).

La mesura aprovada pel Consell unifica l'organització i l'estructura d'aquests serveis de farmàcia atès que, en el cas dels serveis de Borriana, Pinar, Canyada i Florida, una empresa privada assumia fins ara les tasques d'elaboració, preparació i sistema de distribució de les dosis unitàries de medicaments i material sanitari, mentres que el servei de Carlet està dotat de personal funcionari dependent de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

La gestió pública de l'atenció farmacèutica, vinculada i dependent de la Conselleria de Sanitat, obeeix, d'una banda, a la necessària integració funcional i de continuïtat assistencial sanitària de l'atenció farmacèutica i, de l'altra, que les funcions que els serveis de farmàcia dels centres sociosanitaris desenvolupen són eminentment sanitàries i assistencials, atès que la seva naturalesa és de serveis de farmàcia hospitalària.

A nivell econòmic, la mesura comportarà una reducció de costos superior a 500.000 euros anuals.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon