Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Igualtat licita el programa Vacances Socials per a gent gran, que tornarà a l'octubre després de dos anys ajornat per la pandèmia

La Vicepresidència i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha tret a licitació el contracte del programa Vacances Socials per a persones majors de la Comunitat Valenciana, per un import de prop de 12 milions d'euros, per al període 2022-2024.

Amb aquesta licitació es pretén donar cobertura a 40.000 estades de vacances en establiments hotelers de la Comunitat Valenciana durant els propers dos anys, amb possibilitat de pròrroga d'un any més, en què se sumarien 20.000 places més.

El programa, que es reprendrà la tardor que ve després de dos anys ajornat per la pandèmia per la COVID-19, introdueix una sèrie de novetats, ja que, per primera vegada, es reservarà el 5% de les places convocades perquè persones més grans de 60 anys beneficiàries de pensions no contributives o de la renda valenciana d'inclusió puguin optar al programa de forma gratuïta.

La directora general de Gent Gran, María José Pérez, ha explicat que es tracta d´una iniciativa emmarcada en l´Estratègia Valenciana d´Envelliment Actiu i la Lluita contra la Soledat no desitjada impulsada per la Conselleria, amb la qual es vol oferir a la gent gran amb menys recursos activitats d'oci i temps lliure.

El departament d'Igualtat i Polítiques Inclusives convoca anualment el programa Vacances Socials perquè les persones grans gaudeixin d'un període de vacances amb la possibilitat de conèixer diferents racons turístics de la Comunitat Valenciana, alhora que es fomenta l'intercanvi social i cultural.

El programa, ha assenyalat la directora general, permetrà que les persones grans puguin reprendre "els hàbits per a un envelliment actiu i saludable a través de la seva participació en les activitats de caràcter social, cultural i turístico-recreatiu que contempla", després que el març del 2020 s'hagués de suspendre la seva celebració per la pandèmia de la COVID-19.

Un altre objectiu del programa és afavorir l'activitat turística durant tot l'any i, per tant, la creació i el manteniment de l'ocupació al sector durant la temporada baixa, contribuint amb això a pal·liar l'estacionalitat que pateix.

Pel que fa als establiments que participaran al programa, per primera vegada s'han inclòs en la licitació unes clàusules de sostenibilitat, prioritzant les instal·lacions que utilitzin energies renovables, consum de productes de proximitat i que no externalitzen els serveis de cuina.

Condicions del programa

El programa comprèn dues modalitats:  d'una banda, l'estada durant 8 dies (7 nits) en hotels de la Comunitat Valenciana en règim de pensió completa amb programes d'animació, així com el trasllat, anada i tornada, des de la capital de la província on resideixi la persona beneficiària fins a l'establiment hoteler.

Per a aquesta modalitat, està prevista l'adjudicació de 18.000 places anuals.

D'altra banda, les rutes "Viu la teua terreta" es realitzen durant 3 dies (2 nits) i inclouen l'estada a hotels, com a mínim de 3 estrelles, en règim de mitja pensió.

S'hi inclouen també els dinars en ruta i el transport des de la capital de cadascuna de les províncies i durant els dies que dura l'estada, per facilitar a la gent gran el coneixement i l'aproximació a la seva realitat cultural i natural. Per a aquestes rutes, es preveu l'adjudicació de 2.000 places a l'any.



* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon