Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Garzón al PSOE: S'equivoca de manera 'molt gravosa' si assumeix el marc 'militarista i reaccionari' del PP en seguretat



Demana més ambició al Govern, que no es pot equivocar amb un full de ruta moderat que desmoralitzarà l'electorat progressista

El coordinador federal d'IU i ministre de Consum, Alberto Garzón, ha advertit el PSOE que l'esquerra s'equivocarà "de manera molt costosa" si assumeix el model de seguretat "reaccionari" i "conservador" de la dreta basat en "més armes" i tancs", atès que els problemes de la majoria social no es resoldran amb més pressupost militar.

"No es tracta de maniqueisme es tracta de saber en quin marc està cadascun i un govern i una política de l'esquerra no pot comprar el marc de la dreta, perquè en aquest moment ens estem condemnant a la derrota, és així de senzill”, ha emfatitzat.

També ha proclamat que l'Executiu de coalició ha de desplegar mesures "més audaços" i nítidament d'esquerres, ja que un full de ruta que passi per la "moderació" i la còpia de les receptes anticrisi del PP està abocat al "fracàs" atès que desmobilitzarà l'electorat. Per contra, ha defensat que més ambició al programa progressista demostrarà que és necessari i generarà la "narrativa" perquè la població defensi l'Executiu "a cada barri".

"El Govern no es pot permetre el luxe d'equivocar-se", ha traslladat durant la seva intervenció a la Coordinadora Federal d'IU, el màxim òrgan de direcció de la formació, pel que fa al debat sobre el concepte de seguretat i l'augment del pressupost militar, aspecte que dóna suport a l'ala socialista de la coalició després de la celebració de la Cimera de l'OTAN a Madrid.

Durant aquesta setmana Unides Podem ha manifestat que no recolzarà elevar el pressupost militar en un 2% del PIB i Garzón va dir que era evident que els ministres de l'espai mantindria la mateixa posició que van explicitar el març, encara que ahir el titular d'Universitats i membre dels comuns, Joan Subirats, ha opinat que "està justificat" assumir més costos militars davant l'augment de les amenaces i riscos internacionals que a parer seu comporta la guerra d'Ucraïna.

VISIÓ "REACCIONÀRIA" DE LA DRETA

Durant la seva intervenció per exposar l'informe de conjuntura política de l'Executiva d'IU, Garzón ha dissertat que la guerra d'Ucraïna, a conseqüència de la invasió russa a aquest país, està suposant fer un "gir de rosca" al concepte de seguretat.

D'una banda, ha assenyalat que la seguretat pot ser interpretada "posant l'accent" a la parcel·la militar, que és el que fa "les dretes" de forma "conservadora" i "reaccionària" en sostenir que es preserva amb "més armes, més tancs, més policies, més exèrcits, més murs o més tanques”.

Tot i això, el líder d'IU ha argumentat que la seguretat que reivindica l'esquerra té un gran component "civil", ja que va a l'arrel dels problemes que causen els conflictes com és "la pobresa", la "desigualtat", el " gana", la "misèria", la "lluita pels recursos" o els efectes del canvi climàtic i que es lluiten amb altres instruments que no són els militars.

"On posem l'accent estarem apuntalant un marc o un altre. Quan l'esquerra se suma al concepte de seguretat que posa l'accent a la part militar, crec que s'equivoca de manera molt important i molt gravosa perquè entra en el marc precisament que vol adversari, sinó perquè educa el seu electorat que el concepte de seguretat de l'esquerra és el militar i això no és veritat", ha llançat davant dels seus coreligionaris.

DEMANA MÉS AMBICIÓ I EVITAR QUE L'ESQUERRA DE DESMOBILITZI

En el pla socioeconòmic, Garzón ha advertit que la guerra d'Ucraïna es preveu "llarga" i, per tant, els seus efectes en termes d'escassetat de matèries primeres, aliments, recursos energètics i combustibles s'estendran.

"Això és només el principi del que pugui venir", ha avisat el titular de Consum per defensar els mecanismes desplegats pel Govern per abaixar la factura de la llum, que han aconseguit mitigar en part la factura en estar més baixa a l'entorn de la Unió Europea, però en termes absoluts la "minució" a les famílies per la inflació és elevada.

I en conseqüència, ha reivindicat que el Governs progressista ha de tenir clar que el seu objectiu és "protegir" les majories socials i combatre la "pèrdua de poder adquisitiu" per a la població, cosa que requereix apostar de manera decidida que gran part de les crisis l'assumeixen les grans rendes i les grans companyies, que han fet el seu "agost" amb beneficis multimilionaris arran de la tendència alcista als combustibles.

També ha reflexionat que aquesta necessitat d'audàcia té un component política i entendre que les actuacions empreses fins ara són positives però no suficients, perquè el clima polític "està canviant" i percep una "desmoralització" de l'esquerra mentre les dretes estan "prenent posicions" i veu que està imperant situacions de descontentament social que li són "molt favorables"

Davant d'això, Garzón ha emplaçat a no permetre la "desmobilització" de l'esquerra perquè l'oposició del PP no entén que aquesta crisi és un "problema d'Estat" i que toca una acció política "honesta". Al contrari, el líder d'IU ha diagnosticat que intentarà aprofitar qualsevol circumstància per "desgastar" l'Executiu i intentar arribar a la Moncloa imposant la seva "cosmovisió" basada en l'"ultraliberalisme".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon