Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fiscalia demana prorrogar sis mesos la investigació per les ajudes a Francis Puig

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al Jutjat d'Instrucció número 4 de València prorrogar per sis mesos la investigació de la causa per les presumptes irregularitats en ajudes públiques concedides a empreses vinculades a Francis Puig, administrador de Comunicacions dels Ports SL i Mas Mut Producciones SL i germà  del president de la Generalitat, Ximo Puig.

 El fiscal argumenta, en un escrit presentat aquest divendres a què ha tingut accés Europa Press, que el procediment està pendent del resultat d'una sèrie d'informes pericials sol·licitats a les intervencions de les administracions valenciana i catalana per esbrinar les quantitats presumptament obtingudes de manera irregular  .  D'aquestes diligències, creu el Ministeri Públic, se'n poden derivar la pràctica d'altres proves de naturalesa documental o testifical.

 També està pendent, per part dels investigats, l'aportació de justificacions d'algunes factures el pagament de les quals no havia pogut ser acreditat a l'informe de la policia judicial, així com la declaració d'algun altre testimoni.  Per aquests motius, el fiscal creu que la pròrroga d'aquests sis mesos pot ser un “període raonable” per desenvolupar la investigació.

 Així mateix, sol·licita que es cridi en qualitat de testimonis diversos treballadors de Mas Mut Produccions amb l'objectiu d'aclarir "les discrepàncies" entre el domicili social de la mercantil i la justificació de despeses aportada a la sol·licitud de subvencions.

 A més, el fiscal demana que es practiqui un nou informe per part de l'equip de Policia Judicial de Delictes Econòmics de la Guàrdia Civil de cara a "acreditar la realitat dels serveis prestats" que es reflecteixen a les factures de les empreses administrades per Francis Puig  i de Canal Maestrat, l'administrador del qual és Juan Enrique Adell Bovell, també investigat en la causa.


 Així, en relació amb les diferents empreses, el fiscal pretén demanar informació complementària sobre els proveïdors que han emès les factures per verificar els serveis duts a terme.

 El Jutjat d'Instrucció número 4 de València investiga la possible adjudicació fraudulenta de subvencions de la Generalitat valenciana, de la Generalitat catalana i del Govern d'Aragó a les mercantils Comunicacions dels Ports, Mas Mut, Canal Maestrat, Nova C.B i Kriol Produccions entre els anys  2015 i 2018.

 Després de la declaració que va prestar el mes de maig passat Francis Puig davant el jutge, el seu advocat va assegurar que es va exposar que en aquest cas no hi ha frau en les subvencions perquè la suma de les quanties suposadament irregulars percebudes no arriba als 120.000 euros que exigeix ​​aquest tipus  penal.  Així mateix, va afirmar que aportaran tota la documentació que demostrarà que tampoc hi va haver falsedat a les factures



* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon