Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

En període d'informació pública el Pla de Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de València

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a informació pública la versió preliminar del Pla de Mobilitat Metropolitana (PMoMe) de València i la seua documentació associada.

Durant un termini de 45 dies, tota persona interessada pot realitzar les seues aportacions per a millorar el PMoME. D'aquesta manera, la ciutadania, administracions, empreses, col·lectius i institucions poden consultar el document en l'enllaç consultar ací o de manera presencial en els serveis centrals de la Conselleria a València.

Les aportacions i suggeriments que s'estimen oportunes es poden presentar en el següent enllaç consultar ací o de manera presencial en els registres de la Conselleria i en qualsevol altre registre que establisquen les disposicions vigents.

El Pla de Mobilitat Metropolitana (PMoMe) de València pretén fer més sostenible el patró de desplaçaments quotidians dels més de 1,8 milions d'habitants de l'àrea metropolitana de València, formada per més de 70 municipis que es concentra una part molt important de l'ocupació i del valor afegit brut de la província.

Des de la Conselleria, la mobilitat sostenible en aquesta àrea té com a objectiu un ús més racional del cotxe, fomentar una major utilització del transport públic i de la bicicleta, alliberar espai per al vianant a les ciutats i aprofundir en la electromovilidad per a reduir emissions contaminants a l'atmosfera.

60 propostes

Per a això, el PMoMe realitza 60 propostes entre les quals destaquen la duplicació del túnel de metre del carrer Colón, que permetrà continuar millorant les freqüències de Metrovalencia, així com l'extensió a llarg termini del servei a Xirivella-Aldaia-Alaquàs. També s'inclou la prolongació del tramvia Natzaret-Grau i les noves línies de tramvia des del centre de la ciutat a l'hospital La Fe i a la Marina Reial Joan Carles I.

Així mateix, el PMoMe aposta per l'execució del canal d'accés, el túnel passant, així com per la construcció de les estacions de Parc Central, Aragó i Universitats, d'acord amb el que s'estableix en el Pla d'Inversions de Rodalia d'Adif. Això que permetrà crear un bucle ferroviari de rodalia que millorarà els temps d'accés al Campus dels Tarongers i a l'entorn de l'Avinguda d'Aragó.

MetroTram

Davant l'alt cost de les infraestructures soterrades de transport públic, el Pla proposa el MetroTram, també conegut com BRT (Bus Rapid Transit), solucions innovadores de mobilitat en superfície mitjançant plataformes reservades per a vehicles elèctrics sobre pneumàtics, sense catenària i amb conducció semiautomatitzada.

El MetroTram està previst que opere en quatre relacions radials de l'àrea metropolitana i en coordinació amb les línies de Metrobús existents: MetroTram Nord (Sagunt-València i Sagunt-Port), MetroTram NordOest (Parc Tecnologic-Paterna-Burjassot-València), MetroTram Oest (Barri del Crist-Aldaia-Alaquàs-Xirivella-València) i MetroTram Sud (Albal-Catarroja-Alfafar-València).

Com a complement, hi haurà carrils reservats per al transport públic i per als vehicles privats amb alta ocupació (carrils BUS-VAO) en les principals artèries de penetració a la capital: CV-35, V-21, A-3 i V-31.

A més, les zones de baixa densitat de població i les perifèries de les ciutats comptaran amb aparcaments dissuasius en les proximitats a estacions de rodalia i de Metrovalencia. Seran més de 9.000 noves places de Park & Ride per a reduir la pressió del vehicle privat en el centre de les ciutats.

Igualment es preveu que es vaja ampliant la targeta SUMA, que ha tingut un gran acolliment des de la seua implantació en el llaura metropolitana, a tots aquestes noves maneres de transport.

Finalment, per a aconseguir ciutats més segures, saludables i integradores, el PMoMe es planteja incrementar el percentatge dels desplaçaments que es fan a peu, actualment el 40,9% del total. En aquest sentit, recuperar espai al vianant, suprimir barreres arquitectòniques, calmar el trànsit i reequipar els barris són objectius irrenunciables del pla que han de ser complementats al mateix temps amb la promoció de la bicicleta.

El PMoMe consolidarà una xarxa metropolitana d'al voltant de 1.047 km de vies de ciclovianants interconnectades. En ella, hi haurà deu corredors radials València-perifèria, un circular (Anell Verd) i dues transversals (Picassent-Silla i Quart-Xirivella), perquè en els pròxims 14 anys la marxa a peu i amb bicicleta puguen aconseguir més del 45% del repartiment modal en la metròpoli.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon