Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Emergències dóna per estabilitzat l'incendi forestal de Calles i els veïns desallotjats poden tornar a les seues cases


   ,

   El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que l'incendi forestal declarat dilluns a Calles s'ha donat per estabilitzat, després d'una "evolució molt positiva" dels treballs d'extinció. Per tant, s'ha baixat el nivell d'Emergència de Situació 2 a Situació 0 del Pla Especial enfront d'Incendis Forestals (PEIF).

   Ángel ha explicat que, en aquest nou escenari, la Unitat Militar d'Emergències (UME) pot retirar-se a la base de Bétera i els veïns d'Alcotas que, per seguretat van ser desallotjats, "ja poden tornar a les seues cases".

   Així li l'ha comunicat el director de l'extinció de l'incendi, l'inspector cap del Consorci Provincial de Bombers de València, José Miguel Basset, en la reunió de coordinació de mitjans que s'ha celebrat a la vesprada al Lloc de Comandament Avançat de l'incendi de Calles.

   Basset ha donat per estabilitzat l'incendi després de valorar amb els responsables de la Generalitat la situació del perímetre afectat, que es manté en 220 hectàrees.

   El secretari autonòmic ha destacat el "molt bon treball" realitzat durant la nit i, "fonamentalment", el matí i la vesprada de hui dimecres. Les tasques s'han centrat a repassar el perímetre de l'incendi i realitzar un "exhaustiu" examen de la petjada del foc, amb la incorporació dels drons que han permès vigilar els punts calents.

   José María Ángel ha indicat que, "encara que en aquest moment l'evolució és favorable, queden encara intenses jornades de treball per a declarar-lo extingit". "Per eixe motiu, es mantindrà a la zona un dispositiu de mitjans terrestres d'extinció", ha detallat.

   En aquest sentit, el secretari autonòmic ha informat que quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat i quatre brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers seguiran desenvolupant tasques de segellat del perímetre i realitzaran tasques de vigilància per a evitar que no es reavive cap zona del perímetre.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon