Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El salari mitjà creix un 7,5% a la Comunitat però la inflació llasta la meitat de la pujada, segons Adecco


   La remuneració mitjana de la Comunitat Valenciana ha augmentat en un 7,5 per cent en 2021, respecte a l'any anterior, fins als 1.598 euros per mes, segons el VIII Monitor Adecco sobre Salaris que elabora l'Adecco Group Institute.

   No obstant açò, el poder adquisitiu de la remuneració mitjana valenciana va pujar només un 4%. "És a dir, que la inflació va corcar prop de la meitat de l'augment del salari mitjà", explica Adecco

   En comparació de la mitjana d'Espanya, de 1.751 euros, el salari mitjà valencià va ser un 8,8% més baix. Així mateix, la pujada del 7,5% interanual equival a un guany de 111 euros mensuals i és la cinquena pujada més important a nivell autonòmic, per damunt de l'increment del 6,6% que va tindre la remuneració mitjana del conjunt d'Espanya.

   A més, suposa un nou màxim històric a la Comunitat Valenciana, al mateix temps que la remuneració mitjana d'Espanya augmenta un 6,6%, unes dades que han de veure's en context per l'efecte dels ERTO.

   No obstant açò, els preus al consum van créixer tant a Espanya com a la Comunitat Valenciana. En 2021, de mitjana, l'increment en aquesta regió va ser d'un 3,3%. D'aquesta manera, el poder adquisitiu de la remuneració mitjana valenciana va pujar un 4%. El guany de poder de compra del salari mitjà valencià és superior a la d'un 3,4% que va aconseguir el salari mitjà espanyol.

   Quan s'analitza l'evolució del poder de compra del salari mitjà des de 2016 fins a l'actualitat, el resultat també és més favorable que l'obtingut per la remuneració mitjana d'Espanya. En efecte, mentre el salari mitjà valencià es va revaloritzar un 0,2% entre 2016 i 2021, la remuneració espanyola va patir una caiguda d'un 0,2%.

   En termes d'euros corrents, eixe guany és equivalent a 5 euros mensuals a la Comunitat Valenciana enfront d'un crebant de 4 euros per al conjunt d'Espanya.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon