Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El I Pla Biennal de Transparència de la Generalitat finalitza amb un grau de compliment del 90%


La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha publicat els resultats del I Pla Biennal de Transparència de la Generalitat 2019-2021, que ha finalitzat amb un grau de compliment del 90%. Aquest elevat nivell d'execució posa de manifest l'avanç important en la consolidació de les polítiques en matèria de transparència durant els darrers tres anys.

El pla és l'instrument de planificació i avaluació de les polítiques de la Generalitat en matèria de bon govern, transparència, accés a la informació pública i dades obertes, àrees que han estat valorades durant tota la vigència del pla a través de 89 accions han desenvolupat entre 2019 i 2021.

En aquest sentit, de les 89 accions avaluades, se n'han completat 75, 7 es troben en una fase avançada, 5 s'han iniciat, mentre que només 2 estan pendents d'inici.

Cal ressaltar, que malgrat el context provocat per la COVID-19 que ha suposat una dificultat afegida i un repte a totes les polítiques, s'ha continuat aprofundint a través d'accions de caràcter transversal en què han treballat les diferents conselleries.

Nous mecanismes de transparència

En aquest sentit, el I Pla Biennal de Transparència de la Generalitat ha suposat la implantació i consolidació de mecanismes com la plataforma GVA GIP, orientada a destacar la importància del dret a saber i com fer-ho efectiu, fet que ha suposat un increment de sol·licituds resoltes d'accés a la informació pública i en un termini més curt de temps.

Alhora, s'ha creat el portal de Dades Obertes, un espai on la Generalitat publica en formats oberts les dades que produeix com a resultat de les activitats en l'exercici de les seues competències amb l'objectiu que la ciutadania hi puga accedir de forma lliure i gratuïta a les dades públiques per a la reutilització. Un mecanisme que, en definitiva, reforça la transparència i millora la rendició de comptes de la Generalitat.

En el marc del pla s'ha millorat la visualització de les dades, cercadors i criteris qualitatius de la informació que ofereix la Generalitat, actuació orientada a la major usabilitat i comprensibilitat de la mateixa.

S'ha reforçat alhora la xarxa d'aliances per al foment de la cultura de la transparència amb les universitats públiques, el món local i les entitats privades a través d'iniciatives com TEP, plataforma creada per facilitar a les entitats privades el compliment de les obligacions de transparència.

Una altra de les accions avaluades positivament ha estat el protagonisme del portal GVA Oberta com a mitjà d'accés a la informació de l'administració i la rendició de comptes, com ha passat amb l'accés a la informació sobre la COVID-19 durant la pandèmia.

També s'han impulsat iniciatives de caràcter innovador orientades a la participació ciutadana, com ara el portal GVA Participa, els primers pressupostos participatius de la Generalitat o els premis Participa Acció.

El I Pla Biennal de Transparència de la Generalitat 2019-2021, aprovat pel Consell l'abril del 2019, es va dissenyar amb l'objectiu de consolidar i aprofundir en la política de transparència, amb la vocació d'impulsar la cultura de la transparència al si de la pròpia Generalitat i de la societat valenciana.

Els resultats de l'informe final d'avaluació es van presentar el 5 de juliol passat a la reunió de la Comissió Tècnica de Coordinació en matèria de transparència de la Generalitat.

Tota la informació GVA Oberta.
 


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon