Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern de Bétera llança una capanya d'autopublicitat amb el nom de 'rendició de comptes'

Campanya informativa

Segons han informat els presents aquesta guia serà repartida per tot el municipi en una acció bústia a bústia que també serà complementada amb accions a peu de carrer en diversos punts del terme.

Una campanya que pretén arribar a tota la ciutadania betenense perquè puguen conéixer la gestió de l'equip de govern al capdavant de l'Ajuntament. "És fonamental rendir comptes de manera puntual perquè és sa i necessari aportar informació pública a aquells que han depositat en nosaltres la seua confiança per a gestionar Bétera", ha conclòs l'Alcaldessa.

  •  En aquesta guia s'informa de la gestió municipal així com de les dades econòmiques i financeres.
  •  Una acció de transparència i bon govern que es farà arribar a la ciutadania a través d'una campanya bústia a bústia i a peu de carrer.

Respecte al cost de la Campanya no s'explica res en els documents, però sí que s'explica que es fa utilitzant subvencions de la Diputació, no per a aquest destí, sinò de les que ha fet últimament sense finalitat (no finalistes) completa i així també diners del pressupost municipal. És a dir cap dels diners són dels partits que conformen l'equip de govern (PP, C's Más Camarena Torre en Conill)".

La nota emesa per a justificar la campanya 

La nota parla de que la guia "En un exercici de transparència i bona governança l'Ajuntament de Bétera ha elaborat una guia per a rendir comptes de la gestió pública municipal desenvolupada durant 2020 i 2021" .

"Aquesta guia reflecteix l'intens treball que venim desenvolupant des de l'equip de govern al llarg d'aquesta legislatura. La pandèmia de la Covid 19, les seues conseqüències i el marc geopolític han alterat els nostres plans municipals però hem sabut afrontar la situació i tirar-la avant pel bé dels nostres veïns i del nostre municipi", diuen que ha explicat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, durant la presentació de la rendició de comptes celebrada hui (per air) a la sala de Juntes del Consistori.

"Aquesta guia, cofinançada per l'Ajuntament i la Diputació de València, inclou informació sobre el personal, el pressupost general, la liquidació, les mesures i el calendari fiscal, les subvencions concedides així com els recursos turístics i els telèfons d'interés".

El regidor d'Hisenda, Manuel Pérez, ha intervingut en la presentació posant el focus en les dades econòmiques i financeres destacant "les grans partides pressupostàries que es destinen als serveis públics bàsics així com la partida dedicada a l'àmbit social que per a nosaltres és fonamental".

En aqueixa línia ha posat en valor el pressupost general per a aquest any 2022 que compta amb un import de 23.403.474€ així com el remanent de tresoreria de 19.231.993,68€ que disposa l'Ajuntament "comptem amb una bona salut econòmica que ens permet continuar treballant pel benestar i la millora en la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes", ha afirmat Manuel Pérez.

També cal recordar que l'Ajuntament ha afrontat la conjuntura amb una baixada d'impostos que redueix la pressió fiscal entre la ciutadania. D'aquesta manera, els veïns i veïnes de Bétera han vist reduït el seu IBI, tant rústic com urbà, en 5 punts i així mateix s'ha reduït en un 95% l'impost de plusvàlua "mortis causa".

A més d'ajudes per als qui més ho han necessitat destacant al teixit empresarial i comercial. I oferint oportunitats laborals als veïns i veïnes desocupades amb Plans d'Ocupació Locals realitzats amb recursos propis que han comptat amb una gran inversió municipal.

En la presentació Elia Verdevío ha destacat la gran labor de cada àrea i els beneficis que redunden en la ciutadania després d'un treball ben fet. Moment en el qual també han intervingut el regidor de Sanitat, Aigua, Parcs i Jardins i Urbanitzacions, Carlos Abad, i la regidora de Medi Ambient, Obres Públiques i Mobilitat, Gloria Campomanes.

Mentre que Carlos Abad ha manifestat els projectes que en les seues àrees s'estan duent a terme "posant especial atenció a la situació de l'aigua que se solucionarà aquesta legislatura després d'anys sense resoldre's i en els espais infantils que s'estan projectant en el municipi".

D'altra banda, Gloria Campomanes, ha assenyalat que "ja hem finalitzat el Pla de Gestió de Residus i ara estem treballant en el Pla de Mobilitat així com en la modificació del plec per a la nova contractació de la gestió de residus i la neteja". Així mateix la regidora d'Obres Públiques ha indicat que "hui mateix he signat la provisió d'impuls per a posar en marxa un Pla de Senyalització i Pintura Viària i estem treballant en un Pla d'Asfaltat que atenga les necessitats tant del nucli urbà com de les urbanitzacions".

Acaben la nota diguent "les dades i informacions que aporta aquesta guia indiquen el bon estat de les arques municipals que compten amb un dèficit zero i amb un superàvit que demostra l'eficiència de la gestió i els recursos municipals a Bétera".




* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon