Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Conservatori de Llíria conclou el curs 2021-2022


El Conservatori Professional de Música de Llíria ha conclòs un curs 2021-2022 molt intens pel que fa a activitats i novetats, i que culminarà amb el seu traspàs a la Xarxa de la Generalitat Valenciana. Segons destaca el regidor d'Ensenyaments Artístics de Llíria, Paco García, "en este curs s'ha pogut tornar del tot a la normalitat, omplint de vida i música el centre i podent compartir-lo amb les famílies".

El curs va començar amb l'acte de presentació, emmarcat dins de la Setmana de Santa Cecilia, plena d'activitats de qualitat i de tot tipus, en la qual va destacar la presència del reconegut músic Abraham Cupeiro.

I amb este excepcional punt de partida s'ha continuat durant tot l'any, amb el tradicional Concert Solidari, audicions, col•laboracions musicals amb associacions de Llíria, conferències, recitals i masterclass com les que van oferir els intèrprets internacionals del festival EdetArts. 

 A això cal sumar altres activitats com la Convenció Internacional de Flauta, la participació del Ensemble de Clarinets en el Festival de Musika Bilbao, l'intercanvi amb l'Orquestra*Athanor de Rivas VaciaMadrid, el I Concurs de Música de Cambra, la jornada de portes obertes, els concerts didàctics, i la Setmana Cultural "Gaspar Sanchis" inaugurada amb l'espectacle del grup Neuma.

De la mateixa manera, Paco García ha assenyalat que "una de les motivacions importants, que també han contribuït a fer especial el curs 2021-2022, ha sigut l'inici de les mobilitats de les Beques Erasmus+".

L'alumnat seleccionat, acompanyat pel professorat, va viatjar el mes d'abril a la Leiria (Portugal), municipi unit a Llíria per ser també Ciutat Creativa de la Música de la UNESCO, on van realitzar activitats amb el Conservatori Orfeao, per a impregnar-se de noves maneres d'aprenentatge.

"Tot l'esforç ha tingut també la seua recompensa i, com a mostra, és l'èxit de l'alumnat que s'ha presentat a les proves d'accés dels conservatoris superiors, en les quals tots han obtingut plaça i han quedat en els primers llocs, tant en el Conservatori "Joaquín Rodrigo" de València com al Real Conservatorio Superior de Madrid", ha destacat l'edil. 

Traspàs a la xarxa autonòmica
El tancament d'aquest curs també ha estat marcat especialment per fer ja el primer pas perquè en el pròxim curs 2022-2023, es faça efectiva la integració del Conservatori de Llíria en la Xarxa de la Generalitat Valenciana.

En la recent trobada que van mantindre amb l'equip directiu i professorat del centre, el regidor d'Ensenyaments Artístics ha volgut agrair-los i felicitar-los, junt amb l'alcalde de Llíria Joanma Miguel i els representants dels grups municipals, la gran tasca realitzada i la seua implicació en tot el procés d'integració en la Xarxa de Conservatoris de la Generalitat, així com els nous projectes innovadors que s'han desenvolupat al llarg del curs. "Una felicitació que la Corporació Municipal fa extensiva a les famílies i alumnat, que cada any milloren els resultats acadèmics del centre i fan de Llíria un motor de referència en l'àmbit musical".
 


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon