Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell autoritza un conveni entre Llíria i la Conselleria d’Habitatge per a la regeneració i renovació urbana del barri antic per a 2022


El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'Ajuntament de Llíria per al desenvolupament de l'actuació de regeneració i reurbanització urbana d'ampliació del nucli antic del municipi i per a la instrumentació de la subvenció que correspon a l'any 2022.

L'objectiu d'aquest acord consisteix a determinar un entorn de col·laboració per a l'any 2022 entre la Conselleria d'Habitatge i l'Ajuntament de Llíria per al desenvolupament de l'actuació de regeneració i renovació urbana de la localitat a l'empara del Pla Estatal de Foment del Lloguer d'Habitatges, la Rehabilitació Edificatòria, i la Regeneració i Renovació Urbanes (ARRU) 2013-2016 i distribuir la subvenció corresponent al present any per a aquesta actuació.

L'actuació comprén la realització de les obres d'edificació de 20 habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus B, en substitució d'unes altres prèviament enderrocades, a la zona d'ampliació del nucli antic i carrers de València i Juan Izquierdo de Llíria.

A més, a causa de l'elevat estat de deterioració en què es troben els habitatges, l'actuació protegida inclourà les obres de demolició dels edificis, de construcció dels nous habitatges i de reurbanització necessàries, així com l'execució d'un programa de reallotjament i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través de l'equip tècnic de gestió.

Així mateix, s'han programat intervencions dirigides a la rehabilitació de 80 habitatges, i s'han executat obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels habitatges, sense que aquestes actuacions suposen canvi de titularitat dels immobles afectats.

El pressupost previst en aquest conveni per a la subvenció de les citades actuacions té un import total d'1.058.300,28 euros, amb càrrec al programa pressupostari de la Generalitat 'Habitatge i Regeneració Urbana' (línia S7837000 'ARRU Llíria Conveni Ministeri de Foment 13-16 i la seua la seua pròrroga 2017') del present any.

Concretament, la quantitat aportada per la Generalitat ascendeix a 247.512,81 euros, i un total de 810.787,47 euros és l'import concedit pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

L'acord entra en vigor en el moment de la signatura i el seu període de vigència finalitzarà el 31 de desembre de 2022.

Visió de Llíria - wiki


* Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon