Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell autoritza un conveni amb l'Ajuntament d'Olocau per a gestionar les obres de rehabilitació del nucli urbà en 2022


El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'Ajuntament d'Olocau per a dur a terme la gestió de les actuacions de rehabilitació i reurbanització en el nucli urbà d'Olocau i la subvenció per al present any.

L'objectiu d'aquest acord és establir el marc de col·laboració per a l'any vigent entre la Generalitat i l'Ajuntament d'Olocau per al desenvolupament de l'actuació de regeneració i renovació urbana d'aquesta població a l'empara del Pla estatal de foment del lloguer d'habitatges, la rehabilitació edificatòria i la regeneració i renovació urbana 2013-2016, instrumentant la subvenció corresponent a 2022 per a aquesta actuació.

Anteriorment a aquest conveni, se subscriu un acord en 2017 a través de la Comissió Bilateral de Seguiment entre el Ministeri de Foment i la Generalitat, amb la participació de l'Ajuntament d'Olocau, en la qual es decideix la declaració de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del nucli urbà de la localitat d'Olocau, l'àmbit del qual es correspon amb la Zona d'Ordenació Urbanística A (residencial intensiva, de manera parcial), Zona d'Ordenació Urbanística B (residencial extensiva de nucli urbà, íntegrament), i l'àmbit de protecció BIC de la Casa de la Senyoria.

En la resolució s'estableixen els compromisos per al finançament de les actuacions de rehabilitació i de renovació d'immobles en els àmbits assenyalats, incloent-hi obres de reurbanització, així com la gestió tècnica i informació necessària a realitzar a través d'un equip tècnic de gestió.

Amb posterioritat, se signen addendes per a realitzar modificacions en 2018, 2020 i 2021 a l'acord de la Comissió Bilateral de 2017 el cost total de la qual de l'actuació és d'1.513.000,00 euros.

Així mateix, es produeix l'aprovació de sis convenis de col·laboració durant els anys anteriors a aquest acord actual les propostes de pagament del qual ascendeixen a un import total de 143.945,05 euros (89.407,06 € de fons del Ministeri i 54.537,99 € de la Generalitat), la qual cosa restat als imports compromesos segons l'Acord de la Comissió Bilateral subscrit inicialment així com les seues Addendes, donarien un total d'import pendent de 556.154,95 € (324.092,94 € de fons del Ministeri i 232.062,01 € de la Generalitat).

Per això, el cost destinat enguany per a la subvenció de les actuacions de regeneració i renovació urbana del nucli urbà d'Olocau ascendeix a una quantia màxima de 556.154,95 euros. La vigència del conveni de col·laboració tindrà efecte des del moment de la signatura i s'estendrà fins al 31 de desembre de 2022.




* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon