Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El comitè d'empresa del General de València alerta que hi ha 50 pacients a urgències esperant llit

El comité de empresa del General de València alerta que hay 50 pacientes en urgencias esperando cama

El comitè d'empresa del Consorci Hospital General Universitari de València denuncia aquest dilluns que la situació de "col·lapse" al centre persisteix fins i tot amb les mesures proposades per la direcció de no tancar sales en el període de vacances, augmentar en 13 llits tornant a les habitacions amb tres pacients i suspendre quiròfans programats.

"Estem amb 47 pacients a urgències esperant llit, alguns més de 48 hores i tres d'ells quatre dies --adverteix en un comunicat--. El col·lapse de l'Hospital General no són situacions sobrevingudes o per la pandèmia de la COVID-19 ;com hem manifestat setmanes abans, és l'hospital amb menys llits per càpita, menys personal i exclòs de les polítiques d'increment de plantilla de la Conselleria de Sanitat. Estem davant d'un problema estructural”.

Davant aquest escenari, el comitè d'empresa assegura haver realitzat "totes les actuacions possibles" perquè es doni solució a una situació "perniciosa per als ciutadans i els treballadors". Va demanar així reunir-se amb la gerent del consorci, Inmaculada Renart, per buscar solucions a curt i mitjà termini, però afirma que no han estat rebuts.

Així, després de rebutjar el "tarannà de prescindir del comitè d'empresa" per part de la gerent i la seva "deficient gestió que ha abocat a la situació actual", aquest òrgan en sol·licita el cessament.És més, "davant el deteriorament progressiu de les condicions en què són atesos els ciutadans, la pressió laboral i les condicions inadequades que pateixen els seus treballadors, en absència de solucions per part de la Conselleria i de la direcció", el comitè d'empresa ha acudit a “els responsables directes: els partits polítics”.

Tot això amb l'objectiu que "cessi la discriminació que pateixen els usuaris adscrits al departament Hospital General de València". De moment assegura que els han rebut tots els grups parlamentaris amb representació excepte Cs i Compromís.

També va remetre a la Mesa de les Corts una proposició no de llei (PNL) perquè els diputats "empatitzen amb la situació injusta dels usuaris del departament i facen pròpies les condicions laborals dels seus treballadors". La seva intenció és que aquesta iniciativa es debati a la comissió parlamentària de Sanitat, amb la finalitat de dotar el centre hospitalari dels recursos humans necessaris, augmentar la seva dotació de llits i aconseguir la seva integració "plena" a la Conselleria de Sanitat
* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon