Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Centre del Carme reuneix joves músics de tot el món en els concerts del festival VIPA


El Centre del Carme celebra un estiu ple de propostes musicals de la mà del València International Performance Academy & Festival (VIPA), un esdeveniment que, des de fa deu edicions, reuneix joves músics de diferents nacionalitats a la capital valenciana. El programa inclou classes magistrals a càrrec de destacats professionals i la celebració d'un festival amb actuacions dels alumnes més destacats.

Organitzat pel Col·lectiu per a l'Intercanvi Cultural Internacional i el Mediterranean Music College, amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, l'Ateneu Musical del Port i l'IVC, el València International Performance Academy & Festival (VIPA) reuneix, cada estiu, estudiants universitaris de música de diferents nacionalitats per a participar, durant un mes, en un programa de classes magistrals de la mà d'alguns dels millors músics del món.

Després de la parada per la pandèmia, VIPA torna a València per a celebrar la seua 10a edició, que compta amb set actuacions al Centre del Carme, en les quals participaran alumnes de les especialitats de piano, composició, cant i violí. Totes les vetlades se celebren al claustre gòtic del CCCC a partir de les 22.00 hores, amb accés gratuït fins a completar aforament.

"El CCCC és una plataforma de suport i visibilització del talent jove, també per mitjà de la música. El programa VIPA fomenta l'intercanvi cultural, ja que reuneix artistes de diferents nacionalitats, amb propostes musicals de qualitat, molt atractives i interessants. Rebem al Centre del Carme aquests joves músics i invitem la ciutadania a disfrutar d'aquestes set vetlades del mes de juliol, als claustres d'aquest antic convent en què ara la cultura batega amb força", assegura José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus i del Centre del Carme.

Set concerts de piano, cant i violí

Els dies 5, 6, 7 i 8 de juliol, els alumnes més destacats del VIPA oferiran quatre vetlades pianístiques en les quals estaran apadrinats pels seus professors, professionals de reconegut prestigi que cada any es traslladen a València per a participar en aquesta trobada internacional.

El dimarts 5 de juliol, el concert comptarà amb l'acompanyament de Chun-Chieh Yen, de la National Taiwan University; el dimecres 6 de juliol, Boris Slutsky, de Yale University, serà el professor invitat, de qui prendrà el testimoni Pavel Nersessian, de Boston University, el dijous 7, seguit per la parella formada per Belén Navarro i Juan Lago, de Qatar Music Academy, el divendres 8 de juliol.

Els dies 22, 28 i 29 de juliol se celebraran tres concerts que representen tota una novetat en el VIPA, ja que el programa inaugura enguany els departaments de cant i violí amb dues gales líriques, l'última acompanyada d'orquestra, i un recital dels alumnes.

El divendres 22 de juliol se celebrarà la gala d'òpera de la mà dels alumnes de VIPA Voice; el dijous 28 de juliol serà el torn del recital d'alumnes de VIPA Violí, i el divendres 29 de juliol tindrà lloc la gala de clausura VIPA 2022, una actuació lírica de VIPA Festival Orchestra juntament amb els alumnes de VIPA Voice.

Més informació: www.consorcimuseus.gva.es


 


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon