Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Camp de Túria arriba als 6,5 milions per als seus municipis a través del Fons de Cooperació de la Diputació

 

   


La corporació ha entregat ja enguany prop de cinc milions d'euros als ajuntaments de la comarca i aprovarà un tercer lliurament d'1.645.000 euros al juliol per a aconseguir una xifra històrica 

Els consistoris del Camp de Túria es repartiran 1.644.893 euros, des dels 160.000 de Bétera, La Pobla de Vallbona, Llíria i Riba_roja, 147.694 de L'Eliana fins als 33.000 euros que té assignats Gàtova  i 114.684 de Sant Antoni de Benaixeve.

Els municipis del Camp de Túria rebran abans de finalitzar l'estiu altres 1.644.893 euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja ha repartit enguany prop de cinc milions d'euros entre els ajuntaments de la comarca. Amb aquesta tercera i últim lliurament de la Diputació al Fons en el present exercici, el Camp de Túria aconsegueix la històrica xifra de 6.465.000 euros.

Les quantitats d'aquesta última aportació provincial al Fons de Cooperació oscil·len entre els 160.000 euros que rebran Bétera, La Pobla de Vallbona, Llíria i Riba_roja i els 33.000 euros que corresponen a Gàtova. A més, L'Eliana té assignats prop de 150.000 euros i Benaguasil, Vilamarxant, Sant Antoni de Benaixeve i Nàquera superen els 100.000.

La Diputació de València aconsegueix una històrica aportació de 80 milions d'euros al Fons de Cooperació Municipal 2022 amb aquest tercer lliurament que s'aprovarà en el ple del mes de juliol. La institució que presideix Toni Gaspar ha ingressat ja 60 milions als ajuntaments de la província enguany i repartirà altres 20 milions més en les pròximes setmanes, completant així una assignació que quadruplica la dotació del Consell als municipis valencians en aquest programa en el qual la Diputació participa al costat de la Generalitat.

Esforç inversor

La Diputació quadruplica també els 20,6 milions d'euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear l'eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. En paraules del president Gaspar, “l'esforç inversor que aquesta institució realitza tant a través del Fons com del Pla d'Inversions, i que enguany es tradueix en la injecció directa de més de 200 milions d'euros als ajuntaments, demostra que la prioritat de la Diputació són els pobles als quals representa, especialment els de menys de 10.000 habitants que són els que més la necessiten”.

Toni Gaspar recorda que les transferències directes als municipis s'han incrementat en els últims anys fruit de la gestió d'un equip de govern que “prioritza la liquiditat dels consistoris i reinverteix el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal