Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Durant el curs 2021-2022 Riba-roja ha entregat 426 beques de transport per a estudiants

#ribarojadeturia 

Han suposat un import superior als 58.000 euros en total

La Junta de Govern Local aprova les ajudes als estudiants del municipi després de l'anàlisi de la comissió avaluadora als sol·licitants i la quantia dels quals arriba a aconseguir una mitjana de 150 casos

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat un total de 426 beques destinades al finançament del transport dels estudiants de la localitat corresponents al curs acadèmic 2021-2022. Les inversions de les arques municipals superen els 58.000 euros en total, després d'haver analitzat i revisat les sol·licituds rebudes al llarg dels últims mesos per part dels estudiants del municipi.

La Junta de Govern Local de Riba-roja de Túria ha autoritzat la concessió de les subvencions per als estudiants del present curs per a tots aquells que la van sol·licitar i que, després de passar el tràmit de validació i comprovació de les mateixes per part de la comissió avaluadora, ara seran beneficiaris de les ajudes econòmiques. En aquesta ocasió, es tracta del llistat provisional el resultat del qual aconsegueix els 426 estudiants amb la beca del transport.

Les beques de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria es concedeixen als estudiants de la universitat, els estudis superiors de música i dansa, el batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà i superior i la formació bàsica i programes de qualificació bàsica. Per a accedir a les citades ajudes, els aspirants hauran de ser estudiants que cursen els seus estudis de manera presencial en qualsevol centre educatiu, universitat o centre.

A més, també podran accedir a les mateixes beques públiques els estudiants que cursen en universitats o centres educatius oficials estrangers, dins del programa Erasmus o qualsevol altre de similars característiques. També s'inclouen en aquestes ajudes econòmiques els estudis presencials oficials, de màster i doctorat vàlids en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

El llistat aprovat per la Junta de Govern se situa en 281 estudiants amb dret a la beca del transport la quantia del qual aconsegueix els 150 euros de mitjana en cadascun dels casos, en funció dels requisits i barems establits en les bases reguladores. A més, l'ajuntament ha comunicat que altres 145 estudiants també han sigut admesos amb les ajudes, si bé se'ls ha emplaçat a esmenar els requeriments corresponents. Entre les mancances, destaquen l'absència del document d'identitat, la fitxa de manteniments de tercers, les declaracions jurades, incorreccions en les instàncies presentades, els tiquets, els certificats de matrícules, els justificants de les notes del curs acadèmic o els annexos corresponents, entre altres.

Les persones que opten a les ajudes han de complir una sèrie de requisits com no superar els 30 anys d'edat, haver aprovat en el curs 2020/2021 un mínim de crèdits o assignatures determinades. En aquest cas, els estudiants d'universitat o estudis superiors han d'aprovar almenys un 50% dels crèdits matriculats i els estudiants de batxiller, cicles, FPB i PFCB han de tindre almenys una nota mitjana de 5. Comptabilitzen, també, les assignatures o crèdits no presentats, s'exceptua d'aquest requisit als estudiants que s'hagen matriculat per primera vegada en algun estudi dels citats.

Els aspirants hauran de presentar una sèrie de documentació per a optar a les ajudes econòmiques, com el certificat de matriculació expedit per la universitat o centre, el justificant de les notes oficials corresponents al curs 2020/2021 –excepte estudiants de primer curs-, una declaració responsable de la persona sol·licitant sobre les obligacions tributàries, a més de la relació de factures utilitzades per a la justificació de la subvenció que han sigut pagades i una còpia de totes elles.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat l'aposta “de l'equip de govern per concedir aquest tipus d'ajudes als estudiants del municipi per a contribuir d'aquesta manera amb l'esforç que han de realitzar cada any les famílies en els mitjans de transport, així aquestes beques són un alleujament notable a l'hora d'apostar, també, pel foment dels sistemes nets i sostenibles en els seus desplaçaments diaris als seus llocs d'estudi”.

Aquestes ajudes es complementen amb la mesura que ha entrat enguany en funcionament amb les rebaixes de l'Autoritat de Transport Metropolitana de València, dependent del conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i que afecta l'ús del transport públic en l'àrea metropolitana. Les rebaixes aconsegueixen, fins i tot, fins a un 43% en el preu de l'abonament de viatges que permet combinar Renfe Rodalia amb MetroValencia, Metrobús i EMT.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon