Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Brussel·les recolza una investigació de Melilla i veu 'inacceptable' tant la mort de migrants com l'assalt a la tanca

PP, UP, PNB, ERC, Bildu i Junts es planten a l'Eurocambra contra la gestió migratòria del Govern per les morts a Melilla.

La comissària d'Interior, Ylva Johansson, ha considerat una prioritat que una investigació establisca els fets en la mort d'almenys 23 migrants a la tanca de Melilla, en assenyalar que és "inacceptable" tant que moren persones a les fronteres de la Unió Europea com que aquestes siguen assaltades de manera violenta.

En un debat al Parlament Europeu centrat en l'episodi viscut el 24 de juny passat, la comissària sueca ha indicat que "és difícil" saber exactament que va passar el "divendres negre", per la qual cosa ha dit recolzar les peticions per a una investigació de les morts dels migrants, apuntant que es va produir una estampida en concentrar-se milers de persones en un pas reservat per a residents legals.

"Em tem que hi puga haver més víctimes, molts més ferits, inclòs un alt nombre d'agents que van ser posats davant de gran pressió", ha assenyalat la responsable d'Interior de la UE.

En tot cas, Johansson ha denunciat que és "inacceptable que persones force la seua entada a la UE usant mitjans violents" i és "inacceptable que muira gent d'aquesta manera a les nostres fronteres".

Alhora, ha tornat a insistir en el paper de les màfies i sense entrar en el cas concret de l'episodi viscut a Melilla, ha assenyalat que el "99 per cent dels migrants" usen xarxes de tràfic de persones.

En tot moment, la socialdemòcrata sueca ha defensat que la política migratòria europea "no és racista" sinó "incompleta". "Ens falta una política integral d'asil i migració i és urgent adoptar tot el paquet", ha indicat sobre el pacte migratori que des de fa anys negocien els Vint-i-set.

CRÍTIQUES A SÁNCHEZ DES DE PARTITS ESPANYOLS

La gestió governamental de l'episodi a Melilla ha recollit crítiques a banda i banda de l'arc parlamentari, així, per part del PP, l'eurodiputat i exministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha denunciat la "hipocresia" de Pedro Sánchez i ha denunciat que "lluny d'estar ben resolta", la gestió de la frontera per part del Govern és un "cúmul de desencerts".

D'aquesta manera ha criticat les "bandades" de l'Executiu socialista en política migratòria passant "de l'efecte crida de l'Aquarius i la retirada de les concertines, a l'actual complaença davant del desastre humanitari".

Per a Ciutadans l'episodi de Melilla es tracta d'una "autèntica tragèdia" i el "corol·lari" de la gestió de les fronteres que fa el Marroc, que "és una barreja de negligència i incapacitat unida a una indecent utilització política del drama migratori com a mecanisme per a pressionar Espanya i el conjunt de la UE".

Així, l'eurodiputat Jordi Cañas ha assenyalat que l'Eurocambra ha de demanar el respecte als drets humans dels migrants i la lluita contra la immigració irregular alhora que fa respectar els compromisos adquirits pel Marroc, que rep més de 300 milions d'euros en fons per a la gestió migratòria.

Izaskun Bilbao, del PNB, ha criticat que tant Espanya com el Marroc se'n van "estrellar" en la gestió policial "als dos costats de les fronteres" i ha demanat aclarir els fets, depurar responsabilitat, establir mesures de reparació i garantir que no es repeteixen fets similars.

Per banda d'Unidas Podemos, la representant d'IU, Sira Rego, ha criticat que les institucions i les polítiques migratòries de la UE "són racistes" i ha denunciat que mentre els Vint-i-set han demostrat que es pot protegir refugiats que escapen de la guerra d'Ucraïna, no es fa el mateix amb persones "que fugen d'altres horrors". "Les polítiques d´asil de la UE estan condicionades pel color de pell", ha denunciat.

Mentre que l'eurodiputat d'Anticapitalistes, Miguel Urban, ha anat més enllà i ha demanat la dimissió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, assegurant que les morts a la frontera "són una massacre". "Assassinats provocats per l'Europa Fortalesa que tenen culpables, el Govern i la policia marroquins, i responsables: el Govern espanyol i la criminal política europea d'externalització de fronteres", ha condemnat.

En la mateixa línia, el parlamentari de Bildu, Pernando Barrena, ha criticat la "pèssima gestió" de l'Executiu de Pedro Sánchez i ha denunciat que l'entrada al sud de la UE estiga subcontractada a un país com el Marroc respecte als Drets Humans" brilla per la seva absència". "És hora d'acabar amb vulneració de drets. La vida dels africans també és important", ha subratllat.

Mentrestant, ERC s'ha mostrat escèptic amb què es done tota la culpa a les màfies i s'adopti el discurs de la ultradreta sobre la migració. "Aquest cas mereix que ens despertem una vegada i reaccionem i practiquem una mica d'humanitat", ha indicat Jordi Solé, mentre que Diana Riba ha demanat acabar amb l'Europa "fortalesa" que criminalitza persones que fugen de conflictes i de la misèria .

De costat de Junts, l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assenyalat que la frontera amb el Marroc és escenari recurrent de violacions de drets humans i ha assegurat que "no hi ha excuses" per justificar el "crim", lamentant que hi ha poc interés per part de les institucions d'aclarir l'assumpte.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon