Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera ja té la imatge de les Festes de les Alfàbegues creada pels alumnes del Taller d'Ocupació

 Els alumnes del certificat de professionalitat de productes gràfics del Taller d'Ocupació han sigut els encarregats d'elaborar els 4 cartells de les festes d'aquest any 2022.  Els cartells recreen quatre escenes emblemàtiques de les Festes d'Agost.

Bétera està un pas més prop de celebrar les seues festes. A poc més d'un mes, l'Ajuntament ha presentat els cartells que seran la imatge de les Festes del 2022. Uns cartells que han sigut elaborats per l'alumnat de disseny gràfic del Taller d'Ocupació Bétera IV.

Els jardins de Casa Nebot han acollit aquest acte en el qual s'han presentat aquests cartells que recullen a la perfecció l'essència de la festa. Alumnes, personal docent, representants de les festes, Corporació municipal i veïns i veïnes han anat omplint els jardins expectants per descobrir la imatge de les Festes.

El regidor de Festes, Manuel Pérez, ha sigut l'encarregat d'obrir aquest acte assenyalant que "és un magnífic moment per a donar el tret d'eixida a la promoció de les nostres festes. Aquests cartells són un meravellós reclam per a donar a conéixer la nostra festa més enllà de les nostres fronteres".

A continuació, ha pres la paraula, Irene Gómez, en representació de l'alumnat, qui ha agraït al Consistori l'oportunitat per a formar-se i ha destacat "l'enorme treball que s'ha realitzat des del Taller per a dur a terme aquest projecte tan il·lusionant".

A continuació la docent, Amparo Pínter, s'ha dirigit als assistents i ha assenyalat "l'enorme sort que suposa treballar a Bétera any rere any i de tindre l'oportunitat que els alumnes i les alumnes puguen desenvolupar els seus coneixements teoricopràctics en projectes com aquest tan bonics i apassionants que et fan sentir com a casa, com una beterana més".

Després de la seua intervenció s'han descobert els 4 cartells amb l'ajuda de Paula Ruiz i Alba Verdeguer, obreres solteres, Madeleine Gravette, obrera casada i Miguel Ángel Herrera, President dels Majorals, els qui a més han sigut obsequiats amb una rèplica dels cartells.

Acte seguit la regidora d'Ocupació, Mónica Martín, ha pres la paraula assenyalant que "m'enorgulleix veure la gran faena que realitzen els alumnes i les alumnes i el nivell d'aprofitament que d'ell fan, la qual cosa ens motiva a continuar treballant incansablement perquè Bétera sempre compte amb programes de formació i ocupació, donada la seua grandíssima repercussió i resultats"

L'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha sigut l'encarregada de tancar aquesta presentació posant en valor que Bétera és pionera en aquesta mena de programes de formació i ocupació que permeten als veïns i veïnes desocupades millorar la seua ocupabilitat i les seues possibilitats d'inserció laboral" i ha continuat "aquest programa va més enllà de l'obtenció d'un certificat de professionalitat, ja que des d'aquest Ajuntament pretenem que siga un recurs formatiu que servisca com un punt d'inflexió per als participants, que reforce la seua autoestima, que es generen sinergies entre els grups i que obtinguen una formació de qualitat en oficis desconeguts per als participants".

També hi ha hagut moments emotius en els quals el Consistori ha volgut reconéixer la labor docent i la qualitat humana d'Amparo Pínter i aquesta, al seu torn, el treball de l'alumnat amb aquests cartells i amb el desenvolupament del programa.

Dissenys made in Bétera

Enguany els cartells han sigut elaborats pels alumnes i les alumnes de la branca de disseny de productes gràfics del Taller d'Ocupació Bétera IV els qui durant mesos han posat en pràctica tot l'aprés durant el curs per a dissenyar diferents propostes. Un alumnat resident a Bétera que ha posat tota la seua obstinació i devoció per les festes plasmat en el paper, "que han tingut un resultat immillorable", ha afirmat Elia Verdevío.

"Ha sigut difícil triar una única proposta per la bona realització dels dissenys i la seua qualitat que portaven implícit aqueix sentiment individual que cadascun d'ells té per les nostres benvolgudes Festes", ha destacat la regidora d'Ocupació.

L'alumnat en el procés de creació de la imatge gràfica de les festes s'ha plantejat recrear escenes simbòliques tot això representat a través de la il·lustració, que en l'actualitat és tendència, i de colors vius i tintes planes.

Cadascun dels alumnes han aportat objectes, vivències i moments que han permés plasmar tots els detalls en els cartells fent un perfecte treball en equip.

Amb tot això, els alumnes i les alumnes han volgut reflectir el ric patrimoni que té Bétera, utilitzant per a això el seu color, la seua aroma i llum en cada disseny. En els cartells s'observen escenes amb elements molt representatius de la festa com són la famosa camisa de flors, l'Església de la Puríssima, les femelletes, les orelletes i les cocs fines, entre altres.

Un procés de creació molt bonic i apassionant que des de l'Ajuntament esperen agrade a tota la ciutadania.




* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon