Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aprovat pel Consell el conveni de col·laboració per a executar les obres del nou Centre Polivalent Cultural de Riba-roja


El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre Presidència de la Generalitat, a través de la Direcció General d'Administració Local, i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria per a executar la finalització del Centre Polivalent Cultural del municipi que albergarà el nou centre de Dansa, una Casa de Cultura, dos Conservatoris i un Auditori.

El conveni contempla l'execució de les obres del nou centre de Dansa, paralitzat des de 2010, quan es va iniciar en el marc del denominat Pla Confiança. Per a finançar aquesta actuació, que es prolongarà fins a 2025, la Generalitat destina un pressupost de 2.956.000 euros distribuït en quatre anualitats.

L'objectiu d'aquest acord és convertir el centre polivalent en un complex educatiu i cultural únic que albergarà, en una mateixa ubicació, el nou Centre de Dansa, una Casa de Cultura, dos conservatoris i un Auditori.

Actualment, a la província de València, l'oferta pública d'estudis oficials de dansa es redueix al Conservatori Municipal de Riba‐roja i al Conservatori de València. Aquests centres, juntament amb el Conservatori d'Alacant, el municipal de Novelda i l'habilitat recentment a Castelló de la Plana per la Generalitat, componen la xarxa pública d'aquests ensenyaments.

Per això, el caràcter supramunicipal i supracomarcal del servei que presta l'Ajuntament de Riba-roja, amb més de 27 anys de trajectòria i que imparteix ensenyaments de Dansa Clàssica i Dansa Espanyola a 230 persones de més de 40 localitats, motiven la justificació d'aquest conveni de col·laboració.

Col·laboració municipal


Per part seua, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria es compromet a realitzar l'obra en el termini establit al ser el promotor i executor d'aquesta; supervisar qualsevol incidència que es produïsca; finançar la resta de l'obra en la part que excedisca de l'import de la subvenció i mantindre les instal·lacions en perfecte estat de conservació, així com cobrir els costos de personal i de manteniment de la instal·lació, entre altres.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha manifestat la seua satisfacció per la decisió del Consell, "existia una necessitat d'espai cultural en Riba-roja per a donar cabuda a la gran demanda d'estudiants dels conservatoris de música i dansa, que milloraran notablement la prestació de les seues classes. Serà –matisa l'alcalde- un gran centre modern i versàtil únic en la Comunitat"
.
 * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon