Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aprovat pel Consell el conveni de col·laboració per a executar les obres del nou Centre Polivalent Cultural de Riba-roja


El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre Presidència de la Generalitat, a través de la Direcció General d'Administració Local, i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria per a executar la finalització del Centre Polivalent Cultural del municipi que albergarà el nou centre de Dansa, una Casa de Cultura, dos Conservatoris i un Auditori.

El conveni contempla l'execució de les obres del nou centre de Dansa, paralitzat des de 2010, quan es va iniciar en el marc del denominat Pla Confiança. Per a finançar aquesta actuació, que es prolongarà fins a 2025, la Generalitat destina un pressupost de 2.956.000 euros distribuït en quatre anualitats.

L'objectiu d'aquest acord és convertir el centre polivalent en un complex educatiu i cultural únic que albergarà, en una mateixa ubicació, el nou Centre de Dansa, una Casa de Cultura, dos conservatoris i un Auditori.

Actualment, a la província de València, l'oferta pública d'estudis oficials de dansa es redueix al Conservatori Municipal de Riba‐roja i al Conservatori de València. Aquests centres, juntament amb el Conservatori d'Alacant, el municipal de Novelda i l'habilitat recentment a Castelló de la Plana per la Generalitat, componen la xarxa pública d'aquests ensenyaments.

Per això, el caràcter supramunicipal i supracomarcal del servei que presta l'Ajuntament de Riba-roja, amb més de 27 anys de trajectòria i que imparteix ensenyaments de Dansa Clàssica i Dansa Espanyola a 230 persones de més de 40 localitats, motiven la justificació d'aquest conveni de col·laboració.

Col·laboració municipal


Per part seua, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria es compromet a realitzar l'obra en el termini establit al ser el promotor i executor d'aquesta; supervisar qualsevol incidència que es produïsca; finançar la resta de l'obra en la part que excedisca de l'import de la subvenció i mantindre les instal·lacions en perfecte estat de conservació, així com cobrir els costos de personal i de manteniment de la instal·lació, entre altres.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha manifestat la seua satisfacció per la decisió del Consell, "existia una necessitat d'espai cultural en Riba-roja per a donar cabuda a la gran demanda d'estudiants dels conservatoris de música i dansa, que milloraran notablement la prestació de les seues classes. Serà –matisa l'alcalde- un gran centre modern i versàtil únic en la Comunitat"
.
 * Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon