Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Andorra és un dels països amb biaix antiavortista del món.

Andorra, després d'influència i protecció que el Vaticà ofereix a aquest microestat, l'ha convertit en un dels darrers llocs d'Europa on es castiga amb presó l'avortament en tots els casos.

«Cada any, una reguera de dones s?absenta discretament de la seva rutina durant uns dies i es trasllada al país veí per anar a avortar, amb el cost personal i econòmic que això suposa», explicaven des  deldiario.es .

"La situació a Andorra genera una desigualtat claríssima per a les dones amb pocs recursos", assenyala Sílvia Aldavert, coordinadora de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius de Catalunya. “No totes es poden costejar el viatge per anar a avortar i aquestes dones són les més grans perjudicades per la legislació actual”.

Es desconeixen amb exactitud cap mena de dades, ja que les andorranes s'han de desplaçar per avortar, la majoria a Barcelona o Tolouse.

Segons dades de la Conselleria de Salut de la Generalitat, el 2018 hi va haver 124 andorranes que van avortar a centres públics catalans.

Tot i això, els experts indiquen que podrien ser el doble o el triple, ja que aquesta xifra només es refereix a dones que han interromput el seu embaràs en hospitals públics catalans.

"L'estructura del coprincipat és curiosa i està ancorada al passat, però ens ha permès sobreviure durant segles com un Estat independent i neutre", assenyala en conversa telefònica Eric Jover, ministre de Finances i portaveu del Govern d'Andorra al mitjà digital.

“Som pocs habitants i no tenim grans recursos ni reserves naturals, el nostre futur passa per una diplomàcia forta i per això necessitem el Vaticà i França”.

«No cal anar-nos-en als EUA. Andorra és dels pocs països on l'avortament està prohibit a TOTS els casos. Es castiga amb penes de presó per a la dona i el professional, fins i tot encara que la vida de l'embarassada estigui en perill, hagi estat violada o hi hagi malformacions», informa la Dra. Elena Casado Pineda.



laicismo.org * Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon