Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aitana Mas: 'El Consell amplia fins als 1.700 milions d'euros el Pla Edificant que permetran renovar el 70% de les infraestructures educatives'

La vicepresidenta i el portaveu del Consell, Aitana Mas, ha informat que el Ple ha aprovat avui l'ampliació de la dotació econòmica del Pla Edificant "fins als 1.700 milions d'euros que permetran renovar el 70% de les infraestructures educatives" de la Comunitat Valenciana.
"Oferir una educació de qualitat és un objectiu fonamental des del minut u del Consell del Pacte del Botànic"- ha destacat Mas - "i també que aquesta educació es pugui realitzar en condicions dignes, posant a disposició dels i les nenes, i també del professorat, centres educatius i aules dignes i valorar la tasca educativa que el personal docent realitza dia rere dia”.

En aquest sentit, ha recordat que aquest programa "ja disposava inicialment d´un pressupost estimat de 700 milions d´euros per al període 2018-2022 i que va ser ampliada el 2019 amb 300 milions més fins a assolir un total d´1.000 milions d'euros".

Amb el nou acord aprovat avui pel Consell "es torna a ampliar el programa amb 700 milions d'euros, per fer 264 actuacions en centres educatius" ha destacat.

En concret, ha ressaltat que aquest programa preveu destinar "90 milions a la construcció de sis centres integrats públics de Formació Professional nous a Castelló de la Plana, Vila-real, Gandia, Dénia, Sant Joan d'Alacant i i Guardamar del Segura" i ha recordat que , des del 2018, ja s'han realitzat 671 actuacions a través d'Edificant.

Ajuts davant de la pujada de preus energètics

D'altra banda, Aitana Mas ha informat sobre les mesures aprovades avui pel Ple per ajudar famílies, empreses i treballadors i treballadores autònoms a "fer front a l'impacte de la inflació i contribuir a pal·liar l'efecte que la ràpida i creixent escalada de preus" en general, i en particular dels de l'energia, té sobre les economies domèstiques i les empreses”.

En concret, ha assenyalat que el Consell ha aprovat avui l'"ajornament del pagament del cànon de sanejament que fan efectiu els ciutadans i les ciutadanes i les empreses a través del rebut de l'aigua que gestiona l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR)".
"Es tracta de l'ajornament de les quotes d'aquest cànon pels consums realitzats des del mes d'agost de 2022 fins al mes de gener de 2023, ambdós inclosos, i que seran exigibles als rebuts o factures emesos durant els divuit mesos posteriors al 31 de gener del 2023 per mitjà de fraccions idèntiques", ha explicat.

D'altra banda, el Ple també ha aprovat avui les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a treballadors i treballadores autònoms que desenvolupen la seva activitat als subsectors especialment afectats per l'increment dels costos energètics derivats de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia,
que van ser aprovades la setmana passada mitjançant decret llei per un total de 45 milions d'euros.

Aitana Mas ha assenyalat que aquestes ajudes "seran compatibles amb les que està destinant el Govern central per a les persones autònomes", i serà, per part de la Generalitat, de 300 euros per persona beneficiària per a totes aquelles persones treballadores autònomes que acreditin haver-se vist afectades a la seva activitat econòmica per aquest augment dels costos energètics."
La vicepresidenta ha informat que el termini per a la presentació de sol·licituds s'iniciarà a les 09.00 hores del dia 15 de juliol de 2022 i finalitzarà a les 23.59 hores del dia 22 de juliol de 2022, i les sol·licituds es presentaran de manera telemàtica a la seu electrònica de la Generalitat.

A més, a la pàgina web de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic estarà disponible tota la informació sobre aquesta convocatòria i s'habilitarà un accés a la seu electrònica per fer la sol·licitud.

* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon