Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Valencia i Catalunya acorden sol·licitar que els habitatges de la Sareb es transfereixin a les comunitats autònomes


- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix a Barcelona amb la consellera catalana de Drets Socials
- La Sareb compta amb més de 8.500 habitatges a la Comunitat Valenciana i 12.700 més a Catalunya

La Comunitat Valenciana i Catalunya han acordat sol·licitar que els habitatges de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Econòmica (Sareb) es transfereixin a les comunitats autònomes i passin a formar part dels parcs públics d'habitatge.

Així ho han manifestat el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i la consellera de Drets Socials de Catalunya, Violant Cervera, en una trobada celebrada a Barcelona en què també hi han participat el director general valencià de Coordinació Institucional, Marc Aparisi, i director general català de l'Agència de l'Habitatge, Jaume Fornt i Paradell.

Héctor Illueca ha assenyalat que, per al Consell, “l'ampliació del parc públic d'habitatge és un repte fonamental i, en aquest sentit, els immobles ara en poder de la Sareb són un actiu fonamental per complir el nostre objectiu de govern”. "Disposar de les més de 8.500 vivendes al territori valencià ens permetria avançar i donar respostes a la situació actual i gairebé aconseguir en uns mesos el que altrament ens costaria en una dècada".

Héctor Illueca ha reiterat que el procés d'ampliació del parc públic és "un objectiu prioritari per al Govern del Botànic on estem del tot decidits i així ho he pogut compartir amb la consellera Violant Cervera".

Illueca i Cervera han coincidit a assenyalar que aquesta petició al Govern central té com a objectiu fer front a l'emergència residencial i contribuir a pal·liar les necessitats de la població més vulnerable.

En el cas de la Comunitat Valenciana, s'estima que els habitatges en mans de la Sareb són més de 8.500, mentre que a Catalunya superen els 12.700 habitatges, dels quals uns 6.000 són a la província de Barcelona.

Segons han explicat Héctor Illueca i Violant Cervera, aquesta petició de transmissió dels habitatges a les comunitats autònomes "es fonamenta en dos aspectes concrets". D'una banda, a la titularitat pública majoritària de la Sareb i "la procedència dels actius immobiliaris de què disposa". De l'altra, i davant d'aquesta situació, "s'han de sumar esforços per canviar el paper de la Sareb en relació amb l'emergència en matèria d'habitatge", han subratllat.

Els governs valencià i català es comprometen a defensar que els habitatges de la Sareb que compleixin els requisits per ser utilitzats com a habitatge social siguin cedits íntegrament a l'Administració pública, perquè es destinen a famílies vulnerables en situació o risc d'exclusió residencial.

La consellera de Drets Socials ha plantejat "la necessitat d´una solució estructural per gestionar el problema de l´exclusió residencial, que es fonamenti sobre dues grans mesures".

Cervera ha explicat que a primera és "la utilització de la Sareb com a part de la solució i no com a part del problema". La segona és “la transmissió a les administracions autonòmiques dels 30.000 habitatges a convenir amb les grans forquilles que preveu el Pla 100.000 impulsat pel Ministeri, amb un repartiment territorial que tingui en compte criteris de vulnerabilitat acreditada segons les moratòries concedides pels òrgans judicials ".

Ronda de contactes amb governs autonòmics

Héctor Illueca ha qualificat el partit de "molt fructífer" i ha destacat que hi ha hagut molts punts de trobada que "enforteixen aquest objectiu comú que, si s'aconseguissin, ajudaria milers de famílies a tenir una llar digna i poder viure tranquils".

Amb aquesta reunió, el vicepresident continua amb la segona ronda de contactes amb els responsables d'Habitatge de les diferents comunitats autònomes. En aquest sentit, fa unes setmanes es va reunir amb les autoritats de Navarra, el País Basc i Astúries, que van mostrar la seva disposició i el seu compromís amb aquest procés d'elaboració d'un pacte autonòmic d'habitatge. La setmana passada també va rebre suport del Govern d'Aragó.



-

* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon