Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unides Podem – Esquerra Unida proposa a les Corts declarar la Serra del Porquet d’Alacant com a paratge natural


#serradelporquet   #EstefaniaBlanes  

Estefania Blanes diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari, ha instat al Consell a declarar la Serra del Porquet d’Alacant com a paratge natural donat la seua importància ambiental, històrica, cultural, etnològica i social per a la ciutat.  Blanes considera que “cal enfortir el grau de protecció sobre aquest entorn per a evitar que augmente la pressió urbanística que pateix i evite la possible afeccióper part d’infraestructures públiques previstes en la zona”.

La proposta (PNL), presentada per la diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari, Estefania Blanes, posa en valor el paratge de la Serra del Porquet d’Alacant, i el cataloga com a una zona de gran interès paisatgístic, ambiental, paleontològic, històric, cultural, etnològic i social. No debades, l’espai allotja fins a tres jaciments arqueològics, un d’ells catalogat com a Bé d’Interés Cultural per la Generalitat Valenciana.

Pel que fa al punt de vista orogràfic, aquesta zona cobra especial rellevància en relació a les possibles conseqüències dels forts temporals, ja que és punt de confluència de fins a sis conques des del Maigmó.

Actualment, la Serra del Porquet ja s’inclou en el Pla d'Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana (PATFOR), com a sòl forestal, així com dins de les zones de protecció definides pel Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (PATIVEL), i en el propi Catàleg de Proteccions del Municipi d'Alacant. Malgrat tot, la diputada Estefania Blanes considera que “aquests instruments no estan sent suficients per a evitar la pressió urbanística sobre l’entorn, ni tampoc per evitar el risc d’afecció derivat d’infraestructures públiques previstes a la zona”. Per a Blanes, “cal enfortir el seu grau de protecció per a garantir la seua conservació”.


** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon