Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tots els grups polítics, excepte el PP, aproven els estatuts d’àmbit comarcal

.


La Mancomunitat Camp de Túria ha aprovat per majoria absoluta amb el suport de tots els grups polítics excepte el PP els estatuts que estableixen a l'ens supramunicipal com a entitat d'àmbit comarcal.

El PP ha emes una nota aclarant la seua postura, que reproduint al final

Així, els vots dels representants del PSPV, Compromís, Ciutadans, Contigo, UPN i AISAB donen llum verda als nous estatuts d'àmbit comarcal. És moment ara que els ajuntaments aproven per majoria absoluta en els seus plenaris l'acceptació dels nous estatuts i poder constituir la Mancomunitat Camp de Túria d'àmbit comarcal.

Tots els grups polítics que han aprovat els nous estatuts lamenten l'actitud del Partit Popular. Critiquen profundament que s'anteposen els interessos d'un partit al manteniment de serveis que beneficien als més de 160.000 veïns i veïnes de Camp de Túria.

"El Partit Popular està en contra de la Mancomunitat Camp de Túria i dels serveis que es presten. Estem davant una decisió política que juga en contra dels seus propis veïns i veïnes. El municipi que no aprove els estatuts deixarà de formar part de l'ens supramunicipal i la seua ciutadania veurà com deixa de rebre serveis que dia a dia milloren la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes", ha explicat la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda.

A més, s'ha votat i aprovat amb tots els vots a favor de tots els grups polítics excepte els del PP que s'establisca un termini de 3 mesos per a portar a votació en els plens dels ajuntaments des que es puguen convocar les sessions municipals. Una votació que haurà de resoldre's per majoria absoluta.

Aquests estatuts s'han votat en la sessió plenària ordinària celebrada aquesta vesprada via telemàtica. Un ple que ha començat com ja és habitual amb el minut de silenci en memòria de les víctimes de violència de gènere.

A més, el nou membre de la Mancomunitat Camp de Túria per l'Ajuntament de Loriguilla, Francisco Javier Cervera, de Ciutadans ha pres possessió com a membre de ple dret de l'ens supramunicipal.

Una sessió plenària, la d'ahir, que també ha servit per a aprovar el dictamen pel qual se cedeix la gestió de la depuradora EDAR Camp de Túria I a la Diputació de València i en el qual també s'ha aprovat el conveni del Pla de Dinamització i Governança Turística per a aquest 2022.

El punt de vista del PP

Segons una nota prèvia emesa pel Partit Popular, el seu vot seria negatiu atés que en la seua anàlisi "la Mancomunitat Camp de Túria s'ha convertit en una moneda de canvi per al PSPV, i a més de tots els components jurídics, existeixen també línies polítiques pels quals Populars Camp de Túria no pot recolzar els nous Estatuts aprovats per PSOE, Compromis i Ciutadans fa unes setmanes".

La nota segueix "Des de l'inici de la legislatura Popular Camp de Túria ha advertit a la presidenta i alcaldessa de Marines, Lola Celda, la necessitat de dur a terme una profunda reconversió de l'entitat comarcal amb una clara aposta de futur en lloc d'engrossir una administració que supera ja els 100 treballadors i el pressupost anual dels quals en despesa de personal frega els 3 milions d'euros o cosa que és el mateix, un 65% del total del pressupost de la Mancomunitat".

A més, "El PP de  Camp de Túria va advertir que la Mancomunitat s'havia convertit en moneda de canvi entre càrrecs del PSPV a l'ésser la primera vegada en la història de la institució que es pagava un sou íntegre a la presidenta de 38.000€ anuals".

D'altra banda el Partit Popular, en la seua nota, indicava la sol·licitud feta de realitzar una jornada amb representants de tots els municipis per a analitzar necessitats locals, sense aclarir l'objectiu d'aquesta reunió, atés que per la presidència de la Mancomunitat, segons manifesta, eixe anàlisi ja el té fet per contactes propis de la Mancomunitat.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon