Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Teresa Lanceta, Patricia Gómez i María Jesús González guanyen els premis Alfons Roig 2022 d'arts visuals


 

   Teresa Lanceta, Patricia Gómez i María Jesús González han sigut les artistes guanyadores dels premis Alfons Roig 2022: Lanceta per la seua trajectòria artística i Gómez i González pel seu projecte '20 kilómetros'.

   El Palau de la Batlia de la Diputació de València ha acollit aquest dijous la reunió dels membres del jurat per a resoldre la convocatòria 2022 del premi d'arts visuals Alfons Roig, organitzat per l'àrea de Cultura de la corporació provincial. El premi a la trajectòria artística compta amb 25.000 euros i el de projecte, amb 20.000, ha indicat la corporació en un comunicat.

   A proposta de l'àrea de Cultura, organitzadora del premi, han assistit com a jurat Nuria Enguita (directora de l'IVAM), Myriam Rubio (comissària del MACBA), Ángela Molina (crítica d'art), Paula Valero (artista i comissària), Artur Heras (artista) i Ángela García Codoñer (guanyadora del premi Alfons Roig a la trajectòria artística en 2020).

   Per als membres del jurat l'obra de Teresa Lanceta és un "gran actiu de l'art valencià contemporani". Lanceta ha demostrat el compromís del seu art amb la societat al llarg de diverses dècades. Actualment, amb 72 anys, és una artista en plena activitat i efervescència, a més d'estar plenament integrada en el context artístic internacional i europeu. L'obra de Lanceta a voltes s'ha avançat al seu temps sense concessions, i ha fet de la perseverança una virtut.

   Les altres premiades, Patricia Gómez i María Jesús González, proposen un treball que aprofundeix en els plecs de la memòria, amb una solució formal impecable per als membres del jurat. El projecte '20 quilòmetres' tractarà de recuperar l'esperit d'un espai tan simbòlic com l'Hospital Psiquiàtric Pare Jofré de Bétera, vinculat històricament a la Diputació.

   Les artistes es plantegen la recuperació de les capes superficials de les parets del sanatori amb un sofisticat "arrancamiento mural" que posteriorment serà portat a exposició. Amb tot, el jurat ha destacat la gran qualitat dels últims projectes del tàndem Gómez-González, així com la seua vàlua per a presentar-ho i comunicar-ho encertadament.

(EP)
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon