Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

També les Illes Balears acorden amb la Comunitat sol·licitar que els habitatges de la Sareb es transfereixin a les autonomies


 El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix a Palma de Mallorca amb el conseller de Mobilitat i Habitatge de les Illes Balears.  La Sareb suma més de 8.500 habitatges a la Comunitat Valenciana i a les Balears 380 més

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears, Josep Marí, s'han reunit a Palma de Mallorca per sumar suports perquè els milers d'habitatges que tenen en propietat la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Econòmica (Sareb) a tot el territori espanyol siguin transferides a les comunitats autònomes.

A la trobada, han estat acompanyats pel director general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona de la Generalitat Valenciana, Marc Aparisi, la directora general d'Habitatge i Arquitectura Balear, Cristina Ballester, i la directora gerent de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi ), Oblit Terrassa.

Illueca i Marí han coincidit a destacar "la importància d'aquesta petició", que té com a objectiu principal augmentar els parcs públics d'habitatge per "fer front a la situació d'emergència habitacional que pateixen els col·lectius més vulnerables".

El vicepresident segon valencià ha assenyalat que, només a la Comunitat Valenciana, la Sareb disposa de 8.532 vivendes. "Es tracta d'una xifra tan important que ens ajudaria a resoldre el problema social provocat de la manca de vivenda de lloguer assequible i a posar a disposició vivendes a la gent que realment ho necessita", ha declarat.

Alhora, ha manifestat que aquest estoc immobiliari de la Sareb "és la resultat d'un rescat que va ser percebut per la ciutadania com una gran estafa de milers de milions d'euros que van servir per netejar els balanços bancaris i que al final s'han computat com a deute pública". Per això, considera "raonable que si la Sareb està controlada per l'Estat, els seus habitatges es transfereixin a les autonomies".

Per part seva, el conseller balear ha manifestat el seu interès per la proposta, tenint en compte que a les Illes Balears podrien incorporar uns 380 habitatges al seu parc públic. Així mateix, ha explicat que a Balears "hi ha un problema estructural que dificulta a gran part de la població accedir a un habitatge assequible i digne, per això el Govern autonòmic s'ha dotat d'eines legals per accedir a habitatges buits de grans forquilles, a operacions de tempteig i retracte i, també, a incrementar el parc públic mitjançant la construcció de nous habitatges com mai no s'havia fet”.

Alhora, ha explicat Marí, des del Govern balear s'està negociant amb els promotors privats els preus perquè posin a disposició pública un nombrós parc d'habitatge protegit, "tot això, evidentment, en espera que la nova Llei d'Habitatge del Govern central, doti de més eines que puguin facilitar aquesta feina”.

Héctor Illueca i Josep Martí han ressaltat "la necessitat" que el Govern central "escolti" les comunitats autònomes i "sigui conscient dels beneficis que suposaria" la incorporació dels habitatges de la Sareb als corresponents parcs públics per després destinar-los a famílies vulnerables en situació dexclusió. Amb aquesta reunió, el vicepresident segon i conseller dHabitatge valencià continua amb la segona ronda de contactes amb responsables dHabitatge de les diferents comunitats autònomes. En aquest sentit, fa unes setmanes es va reunir amb representants dels governs de Navarra, el País Basc i Astúries, que van mostrar la seva disposició i el seu compromís amb aquest procés d'elaboració d'un pacte autonòmic d'habitatge. En una segona ronda de contactes, els governs d'Aragó, Catalunya i ara les Illes Balears també han coincidit amb el vicepresident valencià. Després de la reunió, Illueca i Marí han visitat una promoció d'habitatges socials del Govern balear que “s'han convertit en un referent” a Mallorca, ha assegurat Marí. Aquesta promoció, com totes les que s'estan construint a través de l'Ibavi, són construccions d'habitatges sostenibles. L'edifici d'habitatges socials es caracteritza per utilitzar materials locals de baix impacte ambiental, com és la pedra autòctona balear de marès, la posidònia o la fusta reutilitzada. L'edifici aprofita sistemes constructius com els de la inèrcia o l'estructura de voltes de canó per garantir el màxim confort climàtic i contribuir a fer front a l'emergència climàtica ia la pobresa energètica, ha assenyalat el responsable d'Habitatge balear.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon